Ваше місто Велика Олександрівка?

змінити

Догляд за дверима з шпону

Photo

Поради по догляду за шпонованим дверима

08.05.2019

Перше, на що хотілося б звернути увагу - це те, що під поняттям "двері з шпону" ми маємо на увазі не виріб, повністю виготовлене з цього матеріалу. Фабрика Папа Карло використовує шпон в якості фінішної обробки дверей, як один з найбільш вигідних і затребуваних видів покриття. З огляду на незнання покупців і невірно сформовану, на ринку виробництва дверей, думку, двері зі шпону плутають зі шпонованим дверима. Або, що ще гірше, покупці шукають інформацію про те, як доглядати за дверима з екошпону, коли в їхній квартирі встановлено шпонвану модель. Всьому цьому є одне просте пояснення - незнання відмінностей між цими поняттями. Тому перш, ніж перейти до того, як повинен здійснюватися правильний догляд за дверима зі шпону і шпонованим моделями, розглянемо основні відмінності між покриттями і видами цих моделей.

Шпоновані двері проти екошпону

По-перше, двері з шпону за своїми технічними виробничим характеристикам передбачають, що вся конструкція буде виготовлятися тільки з цього матеріалу. Фабрика Папа Карло використовує шпон в якості основного покриття дверного короба, який виконується з інших матеріалів. Тому пропонуємо домовитися, що, розглядаючи питання, як доглядати за дверима з шпону, ми будемо мати на увазі шпон в якості покриття і не більше того.

Відмінностей в конструктивній складовій дверних покриттів шпону і екошпону немає. Основна різниця полягає безпосередньо в самих матеріалах:

  • Шпон. Виготовляється з зрощеного масиву натуральної деревини різних порід. Використовується як облицювальний матеріал при виробництві дверей. В якості фінального покриття зазвичай використовується високоякісний водовідштовхувальний лак. Завдяки цьому покриття отримує захист від вологи, механічних та інших пошкоджень.
  • Екошпон. Візуально нагадує перший вид покриття і може імітувати натуральні деревні породи. Його виробництво відбувається на основі екологічно безпечних матеріалів. Цей вид багато в чому поступається в якості і характеристиках надійності використання від свого натурального аналога.

Зверніть увагу, що візуально ви можете не відрізнити шпон від екошпону. Це можна зробити, виходячи з вартості двері або уточнивши у менеджера.

Поради по догляду за шпонованими дверима

Ми вже розібралися, що основна відмінність дверей з екошпонуі шпонованих моделей полягає в натуральності матеріалу. Власне, від цього буде залежати і особливість догляду за тією чи іншою моделлю. Наприклад, на питання, чи можна фарбувати двері з екошпон, більшість виробників дадуть вам категоричне ні. Цей матеріал являє собою поліпропіленову плівку, яка погано піддається повторному фарбуванню і вимагає професійного підходу у вирішенні цього питання.

У той же час фабрики-виробники обов'язково акцентують увагу, що догляд за шпонованим міжкімнатними дверима повинен здійснюватися регулярно і правильно. Головна умова - регулярно протирати поверхню виробу поліролью або вологою ганчіркою. Ніяких інших засобів для покриття використовувати не можна.

Бувають ситуації, коли на двері з'являються складні плями і навіть подряпини. Пропонуємо вам 8 практичних порад по догляду, які допоможуть продовжити термін експлуатації шпонованих дверей і надовго зберегти їх бездоганний зовнішній вигляд:

  • Порада 1. Уважно вибирайте засіб для чищення.

Якщо ви задумалися, чим почистити шпоновані двері, то зупиніть вибір на мікрофібрі або вологій ганчірці. Використання абразивних і спиртовмісних речовин, порошків та іншої хімії строго заборонено. Намагайтеся уникати тривалих контактів з водою. Досить протерти поверхню вологою ганчіркою і відразу видалити залишки води сухою мікрофіброю.

  • Порада 2. Правильно очищайте від плям, що в'їдаються.

Для цього не обов'язково використовувати дорогу спеціалізовану хімію. Скористайтеся підручними засобами. Досить взяти господарське мило, спиртову суміш та воду пропорційно 1:10. Сліди жирних плям можна видалити за допомогою сирої картоплі.

  • Порада 3. Запобігайте утворенню подряпин.

Уникнути механічних пошкоджень вам навряд чи вдасться навіть при самому дбайливому ставленні до дверей. Так як доглядати за дверима з шпону набагато простіше, ніж реставрувати вже наявні ушкодження, експерти рекомендують регулярно використовувати спеціальний вид полироля з вмістом воску. Це може бути спрей, крем, аерозоль.

  • Порада 4. Для дверей зі світлого шпону.

Такі моделі можна знайти в наших колекціях Plato, Modern і багатьох інших. Незважаючи на те, що на світлих конструкціях пил менш помітна, за ними також потрібен догляд. Якщо ви не знаєте, чим відмити шпон світлого відтінку, приготуйте домашній розчин з гранульованого воску і масла сої.

  • Порада 5. Для дверей з темного шпону.

Сліди пилу і відбитки пальців найкраще помітні на темній поверхні. Не нехтуйте регулярним протиранням поверхні. Для цього використовуйте спеціальний поліроль, в складі якого повинен бути присутнім ланолін, соєве масло, скипидар і гранули бджолиного воску. Цей розчин можна зробити самостійно, змішавши в необхідних пропорціях всі інгредієнти.

  • Порада 6. Подовжуйте термін експлуатації.

Правильний догляд за шпонованими дверима здатний продовжити термін їх експлуатації. Для цього достатньо відразу усувати сліди жиру і інших забруднень з поверхні, уникати тривалих контактів з вологою, використовувати тільки м'які миючі засоби. Стежити за тим, щоб дверима не гримали, а допустимий кут відкривання полотна завжди дотримувався.

  • Порада 7. Реставруйте правильно.

Тільки шпоновані двері піддаються відновленню та реставрації. Незначні подряпини ви можете видалити самостійно за допомогою воскового олівця. Виправлення більш серйозних ушкоджень краще довірити фахівцеві.

  • Порада 8. Не забувайте про дверну фурнітуру.

Від працездатності фурнітури буде залежати якість і комфорт роботи дверей. Тому раз на пів року очищайте петлі від сміття і пилу, змащуйте їх спеціальним вазеліном і регулюйте висоту при необхідності. Дверні ручки краще протирати вологою ганчіркою, декоративні вставки - в залежності від їх виду і матеріалу.

Дбайливий догляд за шпонованим дверима сьогодні - це найкраща інвестиція в їх довгі і бездоганні роки служби завтра.

Дякуємо!

Менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Виберіть місто