Ваше місто Велика Олександрівка?

змінити

Двері зі склом в інтер'єрі

Photo

Двері в інтер'єрі будь-якого приміщення грають важливу роль, тому ставитися до їх вибору варто вкрай уважно і відповідально.

16.04.2019

Двері в інтер'єрі будь-якого приміщення грають таку ж важливу роль, як і колір стін, стиль меблів і елементів декору. Ставитися до їх вибору варто вкрай уважно і відповідально. Необхідно враховувати безліч тонкощів і нюансів. Сьогодні ми пропонуємо вам розглянути особливості дверей зі склом в інтер'єрі, їх гідності й основні критерії вибору для відповідності загальному дизайнерському задуму, познайомимося з існуючими матеріалами виготовлення і експлуатаційними характеристиками.

Матеріали для виготовлення міжкімнатних дверей

Естетична привабливість і висока якість дверей зі склом або без буде прямо залежати від того, з якого матеріалу вона буде виготовлена. Природно, не варто забувати про її зовнішнє виконання і відповідно ваші смакові уподобання, вартість та функціональні особливості. Але все це може виявитися безглуздим, якщо ви вирішите купити двері міжкімнатні зі склом з низькоякісних матеріалів.

Папа Карло - компанія, яка виробляє надійні двері, перевірені часом і безліччю задоволених покупців. Ми маємо сертифіковане підтвердження високої якості продукції, застосовуємо європейські і світові технології у виробництві, орієнтуємося на покупця і використовуємо для виготовлення міжкімнатних дверей зі склом тільки кращі матеріали.

Можна судити про надійність дверей зі склом по фото, а можна орієнтуватися на надійність виробника. Не менш важливим показником надійності виступає і матеріал, з якого виготовляється модель. На сучасному ринку України найбільш поширеними вважаються такі види сировини:

  • Масив дерева. Міжкімнатні двері з цілісного деревного масиву зазвичай вибирають для створення традиційного класичного інтер'єру. Такі міжкімнатні двері зі скломвиготовляються з різних деревних порід, починаючи від таких, як червоне дерево і закінчуючи менш дорогими хвойними видами. Від цього ціна може сильно варіюватися і різнитися між собою. Цілісна деревина, як правило, є найдорожчим матеріалом. Вона складна у догляді. Важка вага призводить до того, що з часом модель почне провисати, а при недотриманні умов експлуатації - покриватися тріщинами.
  • Клеєний брус або євробрус. Він формується шляхом тиску на окремі ламелі, за рахунок чого досягається висока міцність і жорсткість моделей, які не можуть гарантувати двері дерев'яні зі склом. Вироби відрізняються екологічністю, доступністю і можливістю оригінального виконання. Цей матеріал вважається найбільш безпечним і популярним на сучасному ринку, так як він відрізняється довговічністю використання. Такі моделі фабрики Папа Карло можуть виготовлятися з покриттям з натурального шпону, поліпропілену або пофарбовані за технологією RAL.
  • Суцільний тип. Класичні двері зі склом із суцільним сердечником забезпечують звукову і температурну ізоляцію, аналогічну моделям з цільного дерева, але за нижчою ціною. Зазвичай їх виготовляють з зовнішньою обшивкою з фанери або формованого композиту, заповнюють сумішшю деревного волокна, яке імітує міцне відчуття цільної деревини. Вони вимагають уважного поводження і можуть встановлюватися далеко не у всіх приміщеннях.
  • З порожнистим ядром. У той час як міжкімнатні двері зі склом із суцільним сердечником мають серцевину з деревинно-волокнистої суміші, яка краще імітує тверду деревину, внутрішня частина моделі з порожнистим сердечником порожня. Такі вироби є найбільш економічним варіантом. Вони виготовляються з легких і недорогих матеріалів: фанери або формованого композиту. Оскільки вони порожнисті, вони недовговічні, слабо справляються з тепло- і звукоізоляцією.

Як в каркасі з євробруса, так і в каркасах дверей міжкімнатних зі склом з МДФ, скло в полотні закріплюється за допомогою ущільнювачів або спеціальних клеїв в залежності від використовуваної технології виробництва.

Крім матеріалу, дуже важливо орієнтуватися на колір моделі. Наприклад, далеко не в кожен інтер'єр можуть вписатися білі міжкімнатні двері зі склом. Тому не варто забувати про цей ключовий фактор вибору.

Колір міжкімнатних дверей в інтер'єрі квартири

Тут важливо враховувати колірну гамму приміщення, меблів в кімнаті, стін, підлоги, загальний стиль виконання і очікуваний результат від установки. Популярні на сучасному ринку білі двері зі склом допоможуть створити відчуття легкості, свіжості і візуально збільшать розміри кімнати. Але тільки в тому випадку, якщо не будуть дисонувати з іншою кольоровою гамою.

Вирішивши міжкімнатні двері зі склом купити в кімнату з уже готовим ремонтом, враховуйте такі фактори:

  • колір стін і підлоги - зазвичай модель вибирають їм в тон;
  • відтінок меблів - двері зі склом в класиці коричневого або бежевого кольору навряд чи будуть гармонійно виглядати з кислотними і рябими відтінками.

Не забувайте, що встановлені двері дерев'яні зі склом повинні гармоніювати з інтер'єром відразу в двох кімнатах. Намагайтеся підбирати їх таким чином, щоб не йти в дисонанс з іншими приміщеннями.

Розсувні міжкімнатні двері

Розсувні міжкімнатні двері зі склом на фото виглядають дуже стильно і привабливо. Це - сучасний варіант виконання, який дозволяє вигідно заощаджувати вільний простір перед і за дверною конструкцією. Їх особливість полягає в тому, що полотно таких дверей рухається уздовж напрямних, які монтуються в стіну, підлогу або стелю.

Розсувні двері зі склом часто зустрічаються в приміщеннях з обмеженою площею і недоліком освітлення. Така конструкція додає легкості, відмінно пропускає денне світло і додає легкості загальному інтер'єру. Зазвичай такі двері зі склом в приватному будинку встановлюють у вітальнях або на кухні.

Для розсувних дверей зі склом в більшості характерні або великі вставки зі скла на все полотно, або незначне декоративне оздоблення. Скло використовується підвищеної міцності. Його гартують особливим способом, тому нанести йому механічні пошкодження, подряпати або розбити буде непросто. І навіть у разі, якщо двері зі склом в квартирі ненароком вийде розбити, вам не доведеться збирати сотні осколків - особливий вид скла не дозволить йому розлетітися на дрібні частинки.

Міжкімнатні двері зі склом

Незалежно від типу механізму відкривання, кількості скла на полотні і місця установки, такі вироби здатні гармонійно вписуватися в будь-який стиль інтер'єру. Зверніть увагу, що наявність скляних вставок вимагає того, щоб установка дверей зі склом здійснювалася монтажниками дуже уважно і акуратно.

Наведемо кілька вагомих причин, які свідчать про вигоду установки таких виробів в домашньому інтер'єрі:

  • Універсальне виконання. Не має значення, чи вибрали ви міжкімнатні двері білі зі склом або іншого відтінку, вони можуть мати різноманітну фактуру, скло - відрізнятися рівнем прозорості або бути матовим, а для обрамлення можна вибирати з безлічі доступних матеріалів.
  • Тривалість експлуатації. Завдяки міцному загартованому склу двері менше піддаються сонячному і тепловому впливу, впливу вологи. Повністю скляні моделі абсолютно не піддаються корозії;
  • Простота догляду. Двері зі склом на кухню дуже легко очищати від будь-якого нальоту, бруду і пилу елементарними засобами, що чистять.
  • Безпека. Міцне скло зводить до мінімуму ймовірність поломки дверної конструкції, знижує ризик нанесення травм і порізів членам вашої сім'ї.

Сьогодні дуже популярні двері білі зі склом, так як навіть через тривалий термін експлуатації вони зберігають естетичність зовнішнього виконання і фізичних характеристик.

Двері зі склом в приватних будинках і квартирах

Для приватних будинків, квартир і офісів можна використовувати будь-які двері зі склом в інтер'єрі. Фото сучасних ідей і варіантів виконання допоможуть у виборі та спростять його. Ви можете підібрати двері зі склом для будь-якої кімнати завдяки різноманітності видів скління в залежності від технології виробництва:

  • Дзеркальні. Вони можуть бути непрозорого або звичайного вигляду, мати різний колір фарбування в залежності від обраного оксиду при напиленні. Відмінно переносять підвищену вологість і температурні перепади.
  • Вітражні. Є продуманим композиційним виконанням безлічі шматків скла різного кольору. Відрізняються ефективністю і оригінальністю зовнішнього виконання, а також високою вартістю. В якості альтернативи іноді використовується вітражна імітація.
  • Матові. Привабливі за вартістю, можуть мати різні ступені матування. На них наносяться об'ємні малюнки і візерунки. Відрізняються високою міцністю.
  • Рифлені. Мають підвищені характеристики міцності. Нанесений малюнок зазвичай виступає над поверхнею скла. Практично не пропускають світло.
  • Гравірування. Для них характерно нанесення малюнків за рахунок використання лазера або алмазного напилення.
  • Триплекс. Для цього виду характерна багатошаровість, висока міцність і надійність, нанесення будь-яких візерунків, малюнків, декорування та тонування. В основному використовуються для моделей з повним склінням.

Фото міжкімнатних дверей в інтер'єрі сучасних квартир

Сучасний ринок пропозицій дверей зі скляними вставками або полотном, повністю виконаним зі скла, дуже великий і різноманітний. Можна підібрати абсолютно прозоре, гладке або матове скло, з нанесенням малюнка і без нього, комбінований варіант або його вітражне виконання. Все залежить від смакових уподобань покупця і стилістики кімнати. Природно, що в залежності від цього будуть відрізнятися на двері зі склом ціни і попит. Але зазвичай вони знаходяться в приблизно однаковому діапазоні.

Міжкімнатні двері зі склом на фото повинні виглядати однаково добре і після їх установки. Наприклад, модель з матовим склом в спальній кімнаті здатна додати інтер'єру сучасне звучання. Для підкреслення геометричних мотивів дизайну краще вибирати полотна контрастних відтінків зі вставками зі скла. При гармонії кольору двері зі склом і меблями, можна досягнути повного відчуття затишку.

Наявність контрастної рами навколо дзеркального полотна робить інтер'єр більш сучасним та оригінальним. Для стилю лофт відмінно підійде варіант зсувної моделі, а ось дерев'яний колір двері зі склом, що гармонує з відтінком меблів, додасть кімнаті розкоші і аристократизму.

Дякуємо!

Менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Виберіть місто