Ваше місто Велика Олександрівка?

змінити

Фарбовані міжкімнатні двері: У чому їх відмінні переваги?

Photo

Ремонт і способи підбору дверей, що підходять до інтер'єру приміщення

29.11.2018

Досить часто при переїзді або купівлі нового житла загальний дизайн інтер'єру, м'яко кажучи, не відповідає вашим очікуванням і хочеться створити щось затишне і унікальне для себе. Наприклад, колір фарбованих міжкімнатних дверей не відповідає меблям або занадто вибиваються із загальної стилістичної концепції. Вирішити питання можна або заміною старого полотна на нове, або фарбуванням дверей в потрібний вам колір і відтінок.

Фабрика Папа Карло допоможе вам з реалізацією цієї ідеї. Ми виробляємо двері міжкімнатні фарбовані для Києва, а також інших міст України і готові підібрати для них будь-яке колірне виконання. Фарбування виробів ми проводимо по RAL- сучасної і надійної системи, визнаної всією Європою.

Індивідуальне фарбування полотна дозволить перетворити не тільки двері, але і весь кімнатний інтер'єр. Залишається тільки розібратися в основних тонкощах питання, відповісти на питання, чи можна міжкімнатні двері фарбувати водоемульсійною фарбою і як бути з дверима, покритими лаком. Нижче ми розглянемо з вами основні тонкощі процесу виробництва, особливості представлених нами колекцій і дозволимо вам вигідно заощадити на интерьерном перетворенні житла.

Причини популярності фарбованих міжкімнатних дверей на замовлення

Фабрика з виробництва дверей Папа Карло створила унікальні за своєю якістю і характеристиками колекції дверей фарбованих для Києва і інших міст України.

Ми представляємо вашій увазі готові колекції міжкімнатних дверей, кожна модель яких може бути пофарбована в будь-який колір по RAL - колірному німецькому стандарту високого рівня та відповідності міжнародним вимогам якості кольорів і відтінків. Колекції представлені 2 видами:

  • Art Deco. Являє собою класичні двері міжкімнатні фарбовані, для виготовлення яких був використаний комбінований переклеєних масив - матеріал, який отримують шляхом тиску на бруски висушеної деревини з попереднім видаленням всіх сучків. Він використовується для виробництва каркаса полотна двері. 
  • Elegance. Колекція уособлює преміальну серію сучасного мінімалістичного і урбаністичного стилів. Покривається натуральним шпоном з нанесенням лаку високої міцності або будь-якого кольору по RAL пофарбованого по МДФ. Як каркас виступає клеєний брус деревного масиву.

Всі представлені моделі фарбованих міжкімнатних дверей відповідають європейським стандартам якості виробництва. Особливість технологічного виробництва підвищує стійкість полотен наших дверей до деформацій, вони не схильні до перекосу і служать довше і ефективніше за двереі з масиву.

Фарбовані міжкімнатні двері на замовлення від фабрики Папа Карло додадуть гармонійності в інтер'єрі квартири і офісу за рахунок своїх ключових переваг:

  • екологічність;
  • стійкість до вигоряння;
  • простота догляду;
  • можливість вибору будь-якого колірного оформлення;
  • доступність цінової політики;
  • широкий вибір моделей.

Представлені моделі практичні у використанні. Дверні полотна будуть відрізнятися стійкістю до перепадів температури, вологи і деформації. Фарбовані міжкімнатні двері на замовлення колекції ART DECO покривають покриттям зі спеціального праймованого поліпропілену яке забарвлюється в будь-який доступний відтінок по RAL. Воно робить поверхню полотна абсолютно гладкою і попереджає появу на ній тріщин. використання італійських лакофарбових матеріалів гарантує додаткову механічну і хімічну стійкість полотна.

Чим краще фарбувати міжкімнатні двері

Якщо разом з новою квартирою вам дісталися фарбовані двері з МДФ або більш якісні шпоновані двері, насамперед вирішите, чи будете ви залишати природний колір покриття або віддасте перевагу кардинальній зміні кольору. Залежно від виду дверного полотна і виду деформацій буде залежати спосіб фарбування і підбір фарб.

Наприклад, двері фарбовані з МДФ можна сміливо перефарбовувати фарбою з лаком і тонуючим засобом в складі. Вона дозволить зберегти структуру полотна і при цьому вдало перетворить зовнішній вигляд. Вигідним варіантом завжди були і залишаються двері білі фарбовані. Вони вважаються універсальними і можуть поєднуватися практично з будь-яким інтер'єром. Шпоновані ж двері рекомендуємо віддати на реставрацію професіоналам.

Як правильно фарбувати міжкімнатні двері

Якщо ви зібралися перефарбовувати вже фарбовані двері міжкімнатні, обов'язково підготуйтеся до цього процесу. Для цього визначитеся з типом дверного полотна. Міжкімнатні двері з МДФ фарбовані досить прості в підготовці - досить протерти їх вологою ганчіркою для видалення частинок бруду і пилу. Саме фарбування можна провести за допомогою звичайного пензлика. При наявності на двері об'ємного малюнка, перетворити фарбовані двері з МДФ зможе тільки професійний майстер.

В будь-якому випадку, вам доведеться вдатися до демонтажу дверей і краще щоб цим зайнявся професіонал - майстер або маляр по фарбуванню.

Якщо ви вирішите самостійно фарбувати двері, вам знадобиться зняти полотно з петель, підготувати поверхню до фарбування і окремо фарбувати полотно, а окремо - короб в отворі і налічікі. Якщо ви не маляр, зробити це буде непросто, так як вид двері може отримати неоднорідну колірну палітру.

Якщо Ви вирішили пофарбувати двері через наявність на двері подряпин, то краще скористатися спеціальним олівцем / воском для фарбування і корекції дефектів, тоді повне фарбування можливо і не знадобиться.

Процедура того, як фарбувати дерев'яні двері (двері з масиву), дещо відрізняється від фарбування виробів з МДФ. Тут існує свій алгоритм дій:

  1. Видалення попереднього шару лаку або фарби наждачним папером або спеціальним засобом. З натуральним шпоном будьте акуратніше - шпоновані міжкімнатні двері білі фарбовані слід готувати з особливою обережністю. Краще, якщо ви довірите це досвідченим фахівцям. В іншому випадку шпон може постраждати, що призведе до непоправних наслідків.
  2. Замажте всі нерівності спеціальною грунтовкою.
  3. Перейдіть до фарбування. Зверніть увагу, що двері з масиву дуже примхливі і для них слід ретельно вибирати вид фарби.

Як правильно фарбувати двері вам може підказати менеджер меблевої фабрики або магазину з продажу фарб. У нього ж уточнюйте допустимість використання обраної моделі фарби з типом покриття вашого дверного полотна. Наприклад, на те, чи можна міжкімнатні двері фарбувати водоемульсійною, буде впливати наявність на двері лакового або масляного покриття. Якщо раніше двері були забарвлені подібним способом, використовувати емульсіонкой буде безглуздо.

Чим краще пофарбувати шпоновані двері

Варіанти фарбування двері зі шпону і МДФ ми вже розглянули. Тому перейдемо до того, що краще використовувати для цих цілей, а які види фарб краще залишити без уваги.

Шпоновані фарбовані міжкімнатні двері зважаючи на особливості свого виробництва не повинні покриватися фарбами. Для відновлення шпону можна використовувати місцевий спосіб - спеціальний олівець або віск. Оптимальним варіантом стане звернення до професіонала для реставрації виробу більш якісно. Самостійне втручання в структуру двері зі шпону може завдати їй непоправної шкоди і пошкодження.

Двері з МДФ, фарбовані повторно, менш вибагливі в цьому питанні. Разом з тим, вони поступаються шпонованим моделям і в довгостроковості експлуатації. Тому багато хто надає перевагу шпонованим полотнам. Довіряти ж їх реставрацію ми рекомендуємо тільки професійним майстрам.

Як правильно фарбувати шпоновані двері

З огляду на те, що сьогодні білі фарбовані двері користуються особливою популярністю, двері зі шпону, який сам по собі має білий колір, може бути додатково тонований або покритий лаком. Сам по собі шпон дуже примхливий, тому для тих, хто хоче встановити міжкімнатні двері білі фарбовані, краще звернути увагу на моделі з МДФ або двері покриті праймованною плівкою.

Реставрація шпонованих дверей кардинально відрізняється від багатьох аналогів за своєю складністю і скрупульозністю. Проводити її власними зусиллями вкрай не рекомендується. Фарбування і відновлення цих моделей також має проводитися профільними фахівцями.

Якщо ви все ж вирішили, що вам потрібні саме фарбовані міжкімнатні двері, краще підібрати модель з МДФ і правильно підготувати їх до фарбування:

  • зніміть полотно з петель;
  • видаліть всю фурнітуру;
  • закрийте спеціальною плівкою всі декоративні елементи полотна;
  • видаліть старе покриття допустимим для вихідного покриття способом.

Як показує практика, щоб отримати двері білі фарбовані в Києві з МДФ, необхідно буде почекати деякий час, поки лак або фарба повністю не висохнуть. Після цього полотно може бути готове до використання.

Догляд за шпонованим дверима

Погодьтеся, фото фарбованих дверей в дорогих глянцевих журналах виглядають дуже привабливо і стильно. Правда, мало хто віддає собі звіт, що для зовнішнього лоску недостатньо придбати двері з фарбованого МДФ або натурального шпону. Будь-які фарбовані двері вимагають вдогляду і уваги.

Збереження досконалого зовнішнього вигляду міжкімнатних дверей буде залежати від декількох факторів. По-перше, врахуйте, що відповіді на питання, чим краще пофарбувати шпоновані двері, немає, так як ці полотна піддаються реставруванню, можуть покриватися лаком або тонуватися. Але ніяк не фарбуватися. По-друге, важливо враховувати такі фактори:

  • використання відповідних засобів по догляду за шпоном;
  • умови експлуатації;
  • відповідність температурних режимів, вологості приміщення.

Ми вже відповіли на питання, чи можна фарбувати шпоновані двері, але не уточнили той фактор, що такі полотна ні в якому разі не можна піддавати обробці абразивними засобами. Вони можуть залишати після себе глибокі сліди у вигляді подряпин, що складно видаляються.

Ми з вами з'ясували, як фарбувати двері з МДФ, а тепер розглянемо, як доглядати за шпонованим моделями. Наприклад, для таких дверей, фарбованих лаком, можна використовувати очисники з рідкою основою. У їх складі присутні небезпечні хімічні складові, які можуть контактувати з лаковим покриттям. Ці речовини здатні залишати прогалини і некрасиві сліди на поверхні. Прибрати з поверхні дрібні нерівності і подряпини ви можете за допомогою спеціального воску або олівця в тон покриттю. Якщо цього буде недостатньо, віддайте двері на реставрацію фахівцям.

Як ви бачите, то, чим фарбують двері з МДФ і як доглядають за полотнами з натурального шпону, безпосередньо впливає на їх експлуатаційні та технічні характеристики. Фабрика Папа Карло досконально знає особливості і правила, як і якою фарбою фарбувати двері, який догляд доступний для тієї чи іншої моделі. Тому сьогодні ви вибираєте нашу продукцію, а протягом багатьох наступних років насолоджуєтеся її досконалістю і бездоганністю.

Дякуємо!

Менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Виберіть місто