Ваше місто Велика Олександрівка?

змінити

Міжкімнатні двері в дитячу - на що слід звернути увагу?

Photo

Як вибрати двері у дитячу? 2 в 1: поєднання краси і зручності.

07.08.2018

Дитяча кімната - це завжди окреме приміщення в квартирі, зовсім не схоже на всі інші кімнати. Тому що з самого народження малюка і до його дорослішання за своїми дверима дитина приховує щось особливе, величезний індивідуальний світ підростаючої людини. Тому вибирати двері в дитячу потрібно з особливою ретельністю - довгий час для вашої дитини вони будуть символізувати захист і умиротворення, стануть символом самоти і можливістю побути наодинці.

Тим часом, правильно підібрані міжкімнатні двері в дитячу кімнату вбережуть малюка від зайвих травм і забоїв. Вибрати оптимальну конструкцію досить легко. Для цього ми розповімо вам про основні особливості і нюанси, на які варто звертати увагу.

Особливості вибору матеріалу дверей

Сьогодні міжкімнатні двері можуть виготовлятися з найрізноманітніших матеріалів. Якщо ж ми з вами обираємо двері в дитячу кімнату, то тут придбати будь-яку вподобану вам модель ви не зможете. Хоча б тому, що двері для дитячої піддаються більш серйозним вимогам вибору:

  • Екологічність. Екологічно чиста основа дверей - обов'язкова умова. в ній не повинно бути шкідливих домішок і виділень неприємного запаху, звичайно. Буде краще, якщо ви купите двері для дитячої кімнати з дерев'яною конструкцією або МДФ, покриті екологічно чистим матеріалом, що не містить ПВХ і токсичних речовин в складі.
  • Зручність і простота відкривання. Як тільки ваш малюк навчиться ходити, будьте готові до того, що він почне вчитися самостійно відкривати і закривати двері. Тому на те, як вибрати двері в дитячу, впливатиме простота і зручність їх відкривання. Вони не повинні видавати неприємних звуків і легко піддаватися навіть дитячому натиску.

Варто більш детально поговорити про оптимальні матеріали для дверей. Кожен з них оптимальний і унікальний у своєму роді. Вже тільки за рахунок зовнішніх відмінностей матеріалів, будуть відрізнятися і самі двері в дитячу кімнату. Фото може допомогти вам визначитися з розумінням їх особливостей:

  • Дерево. Природний матеріал, характеристики якого будуть залежати від виду сировини. Сосна, наприклад, відрізняється доступністю і м'якістю. Дуб і модрина відрізняються бездоганним зовнішнім виглядом, великою масою і високою ціною. Двері з масиву припускають підвищений догляд за поверхнею, Вам буде необхідно стежити за збереженням кольору, запобігати відлущування і берегти двері в дитячу від деформації. Небезпеку для дитини представляють занози - постійні супутники дерев'яних дверей недоброякісного виготовлення. Щоб уникнути цього, ми ретельно і якісно обробляємо поверхню кожного полотна. Папа Карло виробляє дерев'яні двері в дитячу, в основі яких лежить зрощений масив сосни. Зверху покривається екологічно чистими покриттями. Дана технологія дозволяє зробити двері більш легкими, довговічними і якісними.
  • МДФ. Має дерев'яну основу виготовлення. Може покриватися ламінатом або будь-якими іншими покриттями, надовго зберігаючи яскравість кольору.
  • Покриття. Наприклад, двері в дитячу з ПВХ-покриттям токсичні. Незважаючи на їх стійкість до зовнішніх пошкоджень та вологи, вони явно непридатні для установки в дитячій. Віддавайте перевагу натуральним покриттям з шпону, поліпропілену і покриттів на основі целюлози. Такі двері в дитячу напевно гарантують безпеку вашому малюкові.

Обходьте стороною двері в дитячу, в складі яких присутні невідомі вам речовини, формальдегіди, що викликають алергію, неякісні барвники тощо. Будьте обережні з дверима зі скла і подібних елементів декору. Краще замінити звичайне скло загартованим щоб уникнути його биття і поранення дитини.

Вибираємо колір і зовнішнє виконання

Вам буде простіше зрозуміти, які двері вибрати в дитячу кімнату, якщо ви заздалегідь визначитеся зі стильовим оформленням приміщень. Або ж ви можете спочатку підібрати двері і вже від них відштовхуватися у виборі дизайну кімнати.

В будь-якому разі, професіонали рекомендують вибирати двері в дитячу неагресивних, нейтральних тонів і відтінків. Добре, якщо вони будуть мати схожість з деревом. Для цього підійде лаковане полотно натурального матеріалу або ламіноване. Важливо, щоб полотно не було токсичним і не піддавалося деформуванню.

Вибирати двері в дитячу з нанесенням зображень мультиплікаційних героїв і інших малюнків непрактично. Вони швидко набридають дітям, а заміна дверного полотна - складний і витратний процес. В якості альтернативи можна виготовити двері з полотном під фарбування, замовити оригінальне виконання або розмалювати його в стилі дизайну стін. Хорошим варіантом може стати наявність класичних, стриманих ліній. Але краще, якщо двері для дитячої кімнати ви будете вибирати разом з вашою дитиною. Так ви точно зробите правильний вибір.

Про вибір фурнітури для дверей

В основному для дитячої вибирають класичний спосіб відкривання дверей - розпашну або розсувну систему. Більш сучасний варіант - використання поворотної системи відкривання. Розсувна система буде виглядати оригінально і дозволить заощадити вільний простір кімнати. Однак врахуйте, що такі двері в дитячу обійдуться вам дорожче класичного варіанту.

Не забувайте і про округлення кутів і інших гострих деталей. Якщо ваші двері передбачають наявність порожка, постарайтеся, щоб він був якомога нижче. В іншому випадку двері в дитячу стануть причиною постійно збитих колін і ударів.

Папа Карло піклується про найменших своїх клієнтів. Ми виготовляємо двері з екологічно чистих матеріалів, ретельно стежимо за якістю виробництва та вкладаємо особливу ніжність і турботу в кожну модель.

Дякуємо!

Менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Виберіть місто