Ваше місто Велика Олександрівка?

змінити

Міжкімнатні двері в інтер'єрі сучасні фото та ідеї

Photo

Поради щодо вибору і поєднання. Нові цікаві рішення в дизайні міжкімнатних дверей.

22.05.2018

Заходячи в будь-яке приміщення, ми відразу звертаємо увагу на міжкімнатні двері. Багато в чому, саме вони визначають загальний стиль кімнати, забезпечують функціональність і комфорт. Від того, яке дверне полотно встановлено залежить приватність простору, показники тепло- і звукоізоляції. Тому вибору конструкції слід приділяти велику увагу.

Благо, в продажу можна знайти міжкімнатні двері на будь-який дизайн і бюджет - знаменита українська фабрика «Папа Карло» пропонує двері, які прослужать довго і бездоганно, ставши стильним доповненням інтер'єру. Широкий вибір колекцій і моделей дозволяє підібрати двері по конструкції, виду покриття, кольором і габаритам. Тому вони ідеально впишуться в обраний стиль і дозволять створити гармонійний простір.

У цій статті ми розглянемо фото сучасних міжкімнатних дверей, поговоримо про матеріали, з яких вони виготовляються, а також розповімо, як правильно вибрати колір і декор полотна.

Міжкімнатні двері в інтер'єрі: фото і особливості

Кожен знає, яку важливу роль відіграють в інтер'єрі міжкімнатні двері. Від їх зовнішнього вигляду і якості залежить не тільки загальне враження від оздоблення, а й комфорт в щоденній експлуатації. Тому головним критерієм конструкції є матеріал, з яких вони виготовляються. Сучасні технології дозволяє виготовляти двері з:

  • ДВП - використовуються для недорогих і простих дверей. По міцності і довговічності такі двері поступаються іншим матеріалам. Що ж стосується деревоволокнистих плит, то вони придатні для простих конструкцій, а колір полотну надають спеціальні барвники. На жаль, такі двері теж не можуть похвалитися стійкістю до негативних факторів і ексклюзивним дизайном.
  • МДФ - з його допомогою можна створювати дизайнерські двері складної форми. Покриття ламінується або шпонується, що додає їй відтінок і фактуру натурального дерева. За співвідношенням «ціна-якість» такі двері вважаються золотою серединою, оскільки володіють вологостійкістю, міцністю і довговічністю експлуатації.
  • Масив - найчастіше використовуються цільні дошки. Це найдорожчий матеріал, який має ряд особливостей. Перш за все, слід враховувати велику вагу вироби, тому він вимагає спеціальних петель. В процесі експлуатації дерево може деформуватися, що призведе до зміни конфігурації.
  • Клеєний брус - це комбінований переклеєний масив, що отримується в процесі склеювання під тиском брусків з висушеної деревини, з якої попередньо вирізані всі сучки. Ця технологія є на сьогоднішній день найбільш сучасною. При цьому бруски підбираються таким чином, щоб напрямок волокон в кожному шарі був різним. Така технологія дозволяє в подальшому уникнути деформації дверного полотна (такі двері не «веде», вони не розсихаються і не тріскаються).
  • Скло - як основний матеріал дверного полотна використовується рідко. Найчастіше застосовуються скляні вставки з матового, вітражного або прозорого скла для додання дерев'яній конструкції особливого шарму і неповторного дизайну.

Які двері вибрати - вирішувати вам. Фабрика «Папа Карло» пропонує якісні шпоновані і ламіновані двері, виготовлені на основі натуральних деревних матеріалів, які прослужать довго без ремонту або заміни, прикрасивши будь інтер'єрний стиль.

Колір міжкімнатних дверей в інтер'єрі

Тон полотна вибирають в залежності від дизайну - наприклад, світлі відтінки двері гармонійно виглядають в таких стилях інтер'єру, як прованс, класика, мінімалізм і кантрі. Сучасна стилістика мають на увазі використання більш темних кольорів для дверей, які підкреслюють лаконічність дизайну приміщення. Часто дизайнери підбирають колір міжкімнатних дверей не тільки в тон стін, підлоги або меблів, а й віддають перевагу контрастним рішенням - наприклад, чорні двері на білій стіні та інше.

В облаштуванні інтер'єру ви можете скористатися наступними порадами:

  • Підлога може бути на кілька тонів темніше або, навпаки, світліше кольору міжкімнатних дверей.
  • В сучасних або скандинавських інтер'єрах можна використовувати білі двері з темною підлогою.
  • У монохроматичних інтер'єрах гармонійно виглядають двері, які за кольором зливаються зі стінами, при цьому - підлога можуть бути контрастною.
  • Підбираючи двері під колір стін, ви візуально розширюєте простір і робите кімнату просторіше.

Однак є простий секрет, який підходить практично будь-якій стилістиці. Все просто: дверне полотно з натурального дерева або шпону будь-якого відтінку - це безпрограшний варіант, який дозволяє сміливо експериментувати з кольоровим наповненням інтер'єру.

Розсувні міжкімнатні двері - спосіб прикрасити інтер'єр

Більшість покупців віддають перевагу традиційним розпашним міжкімнатним дверям, що представляють собою дверний короб з полотном і лиштвами. Поширеним рішенням вважається одна або дві стулки, які відкриваються в одну сторону. Існують також моделі «салун», в яких відсутній притвор, і вони можуть відкриватися в різні боки. Однак якщо хочеться піти від обридлої класики, то відмінним рішенням стануть розсувні міжкімнатні двері - вони можуть бути виконані в різних дизайнерських і конструктивних рішеннях.

Чи варто встановити міжкімнатні двері зі склом в квартирі?

В каталозі фабрики «Папа Карло» можна знайти колекції, в яких дерев'яне дверне полотно комбінується зі скляними вставками. Відразу видно, наскільки такі конструкції відрізняються від традиційних моделей - їх дизайн привертає увагу і здатний стати розкішним доповненням будь-якого інтер'єру, будь то класика або сучасні стилі. Крім того, скляні вставки здатні зробити приміщення світліше, наприклад, якщо це двері з кімнати в коридор, де немає вікон для освітлення. Для декору дверного полотна може використовуватися скло:

  • Прозоре - відмінне рішення, щоб додати більше світла в приміщення.
  • З малюнком - дозволяє надати дизайну полотна нотки розкоші і вишуканості.
  • Гладке - розумний вибір для класичних дверних конструкцій.
  • Матове - дозволяє приховати оздоблення кімнати від сторонніх очей.
  • Комбіноване - зазвичай використовується прозоре скло з матовим малюнком.
  • Вітражне - прекрасний вибір для тих, хто прагне зробити інтер'єр ексклюзивним.
  • Кольорове - бронза, мокко, беж, біле або чорне.

Однак, якщо ви хочете домогтися максимальної приватності в приміщенні, то прозоре скло використовувати не рекомендується. Найкраще віддавати перевагу матовому склу або звичайним глухим (суцільним) дверям. Відома українська фабрика «Папа Карло» пропонує колекції міжкімнатних дверей, серед яких ви можете швидко підібрати дверне полотно, яке задовольняє поставленим інтер'єрним і експлуатаційним цілям.

Дякуємо!

Менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Виберіть місто