Ваше місто Велика Олександрівка?

змінити

Міжкімнатні двері в запитаннях і відповідях

Photo

На якому етапі ремонту (оздоблювальних робіт) рекомендується установлювати двері? Відповідь: На останньому, коли вже покладено «чисту» підлогу.

11.10.2011

На якому етапі ремонту (оздоблювальних робіт) рекомендується установлювати двері?

Відповідь: На останньому, коли вже покладено «чисту» підлогу. Сучасні двері нічим не відрізняються від меблів. До того ж і приміщення максимально просохне після «вологих» робіт. Не буде необхідності припасовувати підлогове покриття до дверної коробки, що також позбавить від зайвих проміжків. А ось підібрати і замовляти двері краще приблизно за 1,5 – 2 місяці, оскільки в процесі замовлення може виникнути необхідність у виготовленні дверей за індивідуальними розмірами або якихось спеціальних елементів.

Чи можливе виготовлення дверей нестандартних розмірів?

Відповідь: Можливо, причому нестандартні розміри дверей можуть бути і за шириною, і за висотою. Максимально можливий розмір дверного блока з коробкою: за висотою – 2340 мм, і 970 мм за шириною. (Що відповідає дверному прорізу 2370х1000мм)

Чи завжди двері виготовляються на замовлення, які терміни виготовлення замовлень?

Відповідь: На сьогодні фабрика виготовляє 2 основних серії дверей.

Серія дверей індивідуального виготовлення (ELIT, PRESTIGE, MODERN, CLASSIC) – термін виготовлення 45 – 60 днів.

Серія дверей «CARLO PORTE» – термін виготовлення 15 днів.

Комплект дверей – що може знадобитися?

Відповідь:

  1. дверне полотно (власне двері).
  2. дверна коробка.
  3. скло.
  4. фурнітура: петлі, замки, ручки.
  5. добори (розширювачі коробки).
  6. наличник на дві сторони (5 рейок) або на одну (2,5 рейки).
  7. поріг.

Для чого потрібний добір (розширювач коробки)?

Відповідь: У разі якщо товщина стіни перевищує ширину коробки (100мм), то добір закриває частину стіни, не закриту коробкою. Добори мають той самий колір, що і двері.

Чи треба установлювати дверний поріг?

Відповідь: Найчастіше поріг установлюють у санвузлах, для запобігання протіканню води в житлові приміщення або в дверних прорізах між приміщеннями з різним рівнем підлоги. Установлювати поріг потрібно тільки у разі крайньої необхідності, оскільки він заважає нормальній циркуляції повітря в санвузлових приміщеннях. В усіх випадках поріг украй небажаний, оскільки він тільки заважає в усьому: і в переміщенні, і в прибиранні. Пороги з дерева, МДФ тощо швидко зношуються, і потертості на них псують зовнішній вигляд.

Для звукоізоляції краще застосовувати спеціальний «прихований поріг» – конструкцію, яка врізається в нижній торець дверей, і при закриванні дверей опускається, створюючи тим самим потрібну тепло- і звукоізоляцію. Якщо двері розділяють приміщення з різною висотою підлоги, також краще обійтися без порогу (мається на увазі дерев’яного), а застосувати профіль з пластика або алюмінію для вирівнювання перепадів рівня. Різного роду профілів для вирішення цієї проблеми в будівельних відділах зараз велика кількість. У санвузлах краще зробити поріг з плитки.

Які умови зберігання дверей?

Відповідь:

  • Бажано зберігати двері в лежачому положенні: на горизонтальній поверхні або мінімум на 3-х опорах.
  • У жодному разі не зберігати двері притуленими до стіни під кутом.
  • У жодному разі не можна їх зберігати в приміщенні з підвищеною вологістю (підвали, кімнати, де ще не просохли стяжка, штукатурка тощо).

Як кріпиться в прорізі дверна коробка?

Відповідь: Рекомендується кріпити коробку за допомогою анкерних болтів (чи саморізів з дюбелем) або анкерних пластин. Для того щоб анкерні болти були не видні, їх розміщують під петлями, відповідною планкою замку або під ущільнювачем. Пустоти між стіною і дверною коробкою надалі заповнюються монтажною піною.

Навіщо потрібний ущільнювач на дверній коробці?

Відповідь: Ущільнювач дозволяє «м'яко» закривати двері (двері не ляскають). Він покращує звукоізоляцію і запобігає протягам.

Як досягти якісної звукоізоляції для міжкімнатних дверей?

Відповідь: На звукоізоляцію впливає наявність якісного ущільнювача. За необхідності досягти якіснішої звукоізоляції потрібний установлений «прихований поріг» на нижній кромці дверей, і двері повинні мати або мінімальне скління, або бути взагалі без скла.

 

Чи можна установити двері в старий дверний короб?

Відповідь: Украй небажано, і тільки якщо зовсім немає іншого виходу. Немає жодної упевненості, що співпадуть розміри і колір. Цілком можливо, що доведеться зменшувати двері в розмірі, відновити кромку і пофарбувати її. У розмірах дверей може не підходити не лише ширина і висота, але й товщина. Наявність і розміри «чверті» на дверях також вплинуть на це питання.

Чи існують двері з додатковим покриттям для ванних кімнат, і наскільки це необхідно? Чи існують відмінності в експлуатації таких дверей?

Відповідь: Якщо йдеться про домашній санвузол і ванну (душову) кімнату, то тут можуть застосовуватися усі двері, що випускаються нашою фабрикою. Двері з самого початку мають обробку, стійку до вологи, якщо це не приміщення, де конденсат постійно тече по стінах і, відповідно, по дверях. У приміщеннях з підвищеною вологістю необхідно обов'язково установити витяжний вентилятор (установлюється безпосередньо у вентиляційний отвір, продається у відділах електротоварів і коштує дуже недорого). Якщо приміщення ванної кімнати досить велике і вологість там не скупчується постійно (немає відчуття вологості на стінах і відчуття вологості на виробах з тканини), то немає і підстав для занепокоєння у виборі дверей.

Яким чином можна реставрувати пошкодження на дверях?

Відповідь: Сучасні двері, як і меблі, мають дуже складні покриття, більшість з них у домашніх умовах відновити неможливо. Але невеликі подряпини і потертості можна закласти паркетним воском або підфарбувати спеціальними маркерами.

Чому існує різниця у відтінках кольору виробів?

Відповідь: Вироби з натуральної деревини або оброблені шпоном цінних порід дерева, звичайно, несуть в собі особливості будови цієї деревини, що, загалом, в них і цінується – натуральний рисунок і відтінок, як він створений живою природою. Лише двері зі штучного шпону, ламінату або пофарбовані будуть однаковими.

Скільки часу займає установлення одних дверей?

Відповідь: Професійна бригада установлює не менше 4-5 дверей за 1 день. Але все дуже сильно залежить від конкретних умов.

Чи обов'язкове кріплення наличника на цвяхи?

Відповідь: У дверях, які виготовляє наша фабрика, передбачено кріплення наличника без застосування цвяхів. Наличник кріпиться до коробки за допомогою спеціального клейового з'єднання.

Які висновки (сертифікати) має ваша продукція?

Відповідь: Наші двері мають усі сертифікати, що підтверджують високу якість продукції.

Які ще способи (механізми) відкривання дверей існують, окрім класичного?

Відповідь: Можна замовити розсувні двері («купе») на підвісних роликах, без нижньої напрямної (включно на дуже широкі дверні прорізи до 3 метрів завширшки). Можна придбати також «барні» (хиткі) петлі, що дозволяють відкривати двері і вперед, і назад. Також можна замовити двері з елітною фурнітурою: приховані петлі і безшумно працюючий магнітний механізм.

Чи не змінює з часом відтінок (вицвітає, темніє) покриття виробів; якщо так, то які заходи можна вжити для уповільнення (виключення) цього процесу?

Відповідь: Цей процес протікає тим повільніше, чим менше променів прямого сонячного світла потрапляє на виріб. Розсіяне світло впливу на колір практично не здійснює. Потемніння значною мірою відбувається не через зміну кольору барвників деревини, а внаслідок потемніння лігніну, що міститься у складі будь-якої деревини. Те, наскільки він захищений від впливу сонячних променів, і визначає швидкість потемніння.

Переваги фанерованих (шпонованих) дверей з каркасом з переклеєного масиву деревини?

Відповідь: В чому перевага натуральних перлів перед штучними або натуральної шкіри перед штучною? У багатьох випадках штучні матеріали дешевше натуральних. Але є люди, які вибирають натуральне. Їм так подобається! І ЦЕ ГОЛОВНА ПЕРЕВАГА!

Інші переваги полягають в:

Відповідь:

  • шпон передає усю красу і тепло натурального дерева, при цьому надає можливість підібрати рівномірну текстуру дерева на усіх виробах.
  • наявність усередині дверей переклеєного масиву, забезпечує усій конструкції велику міцність порівняно із звичайними дверима з цілісного непереклеєного дерева.
Дякуємо!

Менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Виберіть місто