Ваше місто Велика Олександрівка?

змінити

Опис дверей фабрики «Папа Карло»

Photo

Ми виготовляємо двері з так званого комбінованого масиву, тобто клеєного масиву сосни і листового МДФ, облицьованого шпоном цінних і екзотичних порід деревини з обробкою поліуретановими лаками і фарбами фірми ITALCOLOR (ICA) Італія.

05.10.2011

Конструкція дверей і технологічні особливості

Ми виготовляємо двері з так званого комбінованого масиву, тобто клеєного масиву сосни і листового МДФ, облицьованого шпоном цінних і екзотичних порід деревини з обробкою поліуретановими лаками і фарбами фірми ITALCOLOR (ICA) Італія.

  1. - масив сосни
  2. - мдф
  3. - шпон
  4. - поліуретановий лак

 

 

 

 

При виборі конструкції і базової технології виготовлення ми враховували, що двері з масиву натуральної деревини хоча й мають високі споживчі властивості, але водночас мають і певні недоліки:

  • наявність природних вад (таких як сучки, тріщини, смоляні кишені тощо);
  • гігроскопічність (здатність віддавати вологу або поглинати водяні пари з повітря залежно від навколишньої вологості і температури);
  • дверні полотна з масиву при різких змінах відносної вологості навіть у сухих приміщеннях можуть змінювати свою геометрію і зменшуватися або збільшуватися в розмірах, що призводить до погіршення їх зовнішнього вигляду, появи уздовж штапиків непрофарбованих ділянок, фільонок, втрати товарного вигляду після процесу підстругування, пригонки і часткового перефарбовування, коли полотна починають притирати коробку.

Ці проблеми визначаються не низькою якістю дверей, а невідповідністю мікроклімату в наших житлових приміщеннях (підвищена сухість або вологість повітря, відсутність кондиціонерів) тим умовам, для яких створювалися двері.

Друга основна проблема дверей з масиву полягає в тому, наскільки добре, а головне, наскільки правильно була просушена деревина. Для правильного сушіння деревини потрібні сучасні складні сушильні камери, в яких створюється ступінчастий «м'який» процес сушіння, в результаті якого деревина досягає необхідної вологості (8-10%) і з неї знімаються внутрішні напруження.

Чи багато вітчизняних виробників можуть дозволити собі придбати таке сушильне устаткування для виготовлення шпонованих і міжкімнатних дверей? Частенько процес сушіння відбувається в невеликому приміщенні, обладнаному електротенами і вентиляторами або газовими пальниками, за допомогою яких з деревини швидко виганяється волога, а виготовлені з неї вироби отримують «погану спадковість» на увесь період експлуатації, у вигляді внутрішніх напружень і нерівномірного просушування.

З огляду на вищевикладене, застосування замінників натуральної деревини в дверних технологіях дозволяє не лише здешевити виріб, але й уникнути недоліків, властивих натуральній деревині, а також надає можливість розширити дизайнерські можливості.

В першу чергу, це стосується такого листового матеріалу, як МДФ, що має високу гідрофобність, підвищену щільність і екологічну чистоту.

МДФ (medium-density fiberboard) – деревинноволокниста плита середньої щільності. МДФ є новітньою технологічною розробкою деревообробної промисловості. Волокнисті плити однорідної товщини виробляються з призначеного на вирубування лісу і відходів (обрізків) деревопереробки, які перемелюють до невеликих кубиків (чіпсів), піддають обробці парою під високим тиском і далі подрібнюють на терковій машині до стану пилу, після чого під високим тиском формують і склеюють в листи завтовшки від 2 до 38 мм. Склеювання здійснюється на основі синтетичних смол без вмісту формальдегіду, усі плити МДФ, які ми  використовуємо  для виробництва дверей, відповідають класу гігієни Е-1 та найсуворішим європейським нормам. Поверхня плит виходить рівною, однорідною і гладенькою, а за міцністю МДФ не поступається твердим породам деревини.

Застосування цього матеріалу у виготовленні дверей дозволяє останнім набувати властивостей високої стійкості до вологопоглинання, поверхневої твердості і опірності ударам. МДФ, як твердий матеріал, який обробляється спеціальним інструментом з алмазним напиленням, після обробки прекрасно фарбується і шпонується.

Що стосується внутрішнього наповнення дверей, то ми виготовляємо його з комбінованого переклеєного масиву, який отримуємо в процесі склеювання під тиском брусків з висушеної деревини, з якої заздалегідь вирізані усі сучки. Ця технологія на сьогодні є найбільш сучасною. При цьому бруски підбираються таким чином, щоб напрямок волокон у кожному шарі був різним. Така технологія дозволяє надалі уникнути деформації дверного полотна.

Порожнисті полотна (стільникове наповнення) і полотна із заповненням на основі деревинно-стружкових плит (ДСП) поступаються дверям з комбінованого масиву за тепло- і звукоізоляцією, а дверна фурнітура в них (петлі, замки) закріплена не так надійно, як у деревині.

З урахуванням вищевикладеного, у застосовуваній нами технології заздалегідь склеєний брус для стоякових і поперечних елементів полотна облицьовується листовим МДФ завтовшки 3 мм.

Фільонкові частини полотен, наличники, вставні чверті з ущільнювачем і добори (розширювачі коробів) виготовляються з МДФ завтовшки 12-16 мм.

Для склеювання бруса і нанесення шпону нами застосовується клей «Rhenocol Propellerleim» ( Super W/DW), який відповідає класу якості DIN EN 204/D3. Цей клей перевірений згідно з WATT 91 з високою міцністю на розрив (більше 7 Н/кв. м при 80ºС).

У кожні двері установлюється ущільнювач, який покращує звуко- і теплоізоляцію, що знижує проникнення пилу в приміщення, і забезпечує запобігання глухому удару полотна об короб, що робить закривання дверей безшумним.

Для виробництва дверей нами застосовується високотехнологічне обладнання. Облицювання клеєного дерев'яного бруса листовим МДФ здійснюється в спеціальних гідравлічних пресах, а шпонування – на гарячих вакуумно-мембранних пресах.

Зовнішня обробка дверей

Для облицювання дверей застосовується високоякісний шпон буку, дуба і ясена, а також 15-ти екзотичних порід дерева: черешня, горіх, венге, червоне дерево, зебрано, ебенове дерово тощо.

Зовнішній вигляд дверей, оброблених натуральним шпоном, має свої відмітні особливості. Наприклад: різні ділянки шпону на дверній поверхні можуть дещо відрізнятися одна від одної за кольором, і це пов'язано як з кутом віддзеркалення світла, так і з неможливістю точно підібрати шпон за кольором на попередній стадії виготовлення дверей.

Остаточний колір дерева проявляється тільки після лакування, а відтінки фарбування при застосуванні одного і того самого барвника можуть відрізнятися навіть у межах одного виробу. Нерівномірність кольору поверхні полотна надає дверям неповторної «родзинки» і природної чарівності, підкреслюючи, що перед вами двері з живого натурального матеріалу.

Фурнітура, що застосовується

Ми застосовуємо лише якісну фурнітуру виробництва Італії, що забезпечує тривалу і безвідмовну експлуатацію.

Дверні петлі на підшипниках забезпечують надійне кріплення дверного полотна (колір матовий нікель, яскравий хром, латунь яскрава (золото) і матова латунь).

Дверні механізми і замки – «AGB» (колір латунь (золото), яскравий хром, матовий хром)

Додаткова інформація

  • Будь-яка з моделей дверей, які ми виготовляємо, може бути виконана у вигляді розсувної конструкції, що надає додаткові можливості дизайнерам для трансформації приміщень і вирішує проблему «вузьких місць» у квартирах і офісах.
  • Двері виготовляються за стандартними розмірами полотен: 600 мм, 700 мм і 800 мм. Висота полотен 2000 мм, товщина 40 мм.
  • Можливе виготовлення дверей нестандартних розмірів за шириною і висотою, а також будь-якої складності і комплектації.
  • Кожні двері комплектуються: коробом з ущільнювачем, фурнітурою (петлі, замок) і склом.
  • Конструкція короба виконана таким чином, що усе кріплення (анкерні болти використовуються при монтажі) приховується і не псує вигляд дверей.
  • Додаткова комплектація включає: наличники, добори (розширювачі коробів), пороги.
  • Ми виготовляємо також декоративні накладки на броньовані двері з МДФ, облицьованого шпоном цінних порід дерева з обробкою поліуретановими лаками.

Догляд за міжкімнатними дверима

Для збереження первинного зовнішнього вигляду дверям необхідний такий саме догляд, як і за меблями. Двері необхідно протирати м'якою серветкою (зараз продаються серветки з мікрофібри, які ідеально підходять для цих цілей). Слабкі (нестійкі) забруднення видаляються мильним розчином, для видалення сильних забруднень (фарби, фломастери і тому подібне) допускається використання спиртових серветок. Розчинники на основі ацетону руйнують лак або можуть призвести до його помутніння, тому користуватися ними не слід. Використання розчинника для дверей, покритих лаком, категорично неприпустимо.

Для полірування шпонованих дверей, покритих лаком, використовуються меблеві поліролі, зокрема ми рекомендуємо використовувати поліроль Pronto.

Монтаж дверей

Міжкімнатні двері доцільно установлювати на фінішному етапі ремонту. Тобто тоді, коли закінчені усі брудні етапи ремонту (вирівнювання підлог, штукатурка, шпаклювання стін, укладання підлог і тому подібне). В більшості випадків установлення міжкімнатних дверей не вимагає проведення будь-яких або подальших додаткових оздоблювальних робіт. Слід зазначити, що замовляти двері доцільно на початку проведення ремонту (а не коли двері вже пора ставити), якщо наявний робочий проект і роботи тільки розпочато. Це дозволить включити час виготовлення замовлених дверей в загальний час ремонту.

Дякуємо!

Менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Виберіть місто