Ваше місто Велика Олександрівка?

змінити

Просіли міжкімнатні двері - що робити?

Photo

Для того, щоб зрозуміти, що робити, якщо провисла міжкімнатні двері, необхідно зрозуміти причину і тільки потім приступати до її усунення.

12.03.2019

Якщо ви зіткнулися з подібною проблемою і не знаєте, що робити, якщо просіли двері, не поспішайте впадати у відчай наші практичні поради допоможуть вам позбавитися від подібної неприємності і підкажуть рішення проблеми. Природно, явище це не з приємних. Та й нещільне прилягання дверей значно знижує її шумоізоляційні характеристики і властивості. Для того, щоб зрозуміти, що робити, якщо провисли міжкімнатні двері, необхідно зрозуміти причину і тільки потім приступати до її усунення.

Краще, якщо ви довірите вирішити це питання профільним фахівцям. Вони значно швидше зрозуміють, чому провисли двері, що робити і як оперативно виправити ситуацію. Якщо ж ви впевнені у власних силах, давайте розбиратися в причинах і заходах усунення разом.

Чому просіли двері

Через певний період часу багато власників квартир помічають, що просіли міжкімнатні двері або почали неприємно порипувати. Не варто відразу обурюватися на неякісну установку або низьку якість матеріалів. Цілком ймовірно, що причиною могли стати зовнішні фактори, неправильне використання і догляд.

У деяких випадках в якості причини може виступати деформація короба двері, дверні петлі або значний тягар самих дверей. Останній випадок особливо поширений серед виробів з масиву, які відрізняються великою вагою. Як бачите, причини можуть бути різні. Але, з'ясувавши головний фактор, можна легко визначити, що робити, якщо просіли міжкімнатні двері.

Просіли двері: що робити і як усунути деформацію

Ми вже з'ясували причини, чому провисли міжкімнатні двері. Що робити з ними надалі і як виправити ситуацію розглянемо з вами нижче.

Незадовільний стан дверних петель

Переконайтеся, що дверні петлі працюють справно. Зробити це можна навіть без наявності спеціального обладнання. Досить уважно подивитися на них: якщо петлі нещільно прилягають до дверного короба і сильно хитаються, необхідно виправляти ситуацію. Для цього можна скористатися одною з трьох простих порад:

  1. За допомогою викрутки підтягніть шурупи, щоб вони міцно увійшли в дверний короб. Якщо це не допомогло виправити ситуацію, можна піти більш складним шляхом.
  2. Необхідно перевірити "гнізда" шурупів. Для цього вам доведеться знімати петлі. Про те, що отвори для шурупів занадто великі, вам підкаже зовнішній огляд: якщо останні "потопають" в гніздах, необхідно зробити їх менше. Для цього озбройтеся кілочками невеликих розмірів, змастіть їх за допомогою клею і вставте на місце старих отворів. Після цього необхідно взяти нові шурупи з довжиною більше, ніж у старих, і вкрутити їх. Якщо і в даній ситуації ви бачите, що нічого не змінилось, що робити підкаже третій варіант.
  3. Переінсталюйте петлі на нове місце.
  4. Існує також і четвертий варіант, коли старі петлі просто зносилися від часу. В такому випадку необхідно просто замінити їх на нові і можете далі із задоволенням користуватися дверима.

Причина в дверній коробці

Однією з поширених причин, чому просіли двері, може стати деформація дверного короба. В даному випадку багато хто вважає, що єдиний допустимий варіант вирішення цієї проблеми - перевстановлення короба. Це процедура дорога і може здійснюватися тільки фахівцями.

У деяких ситуаціях вирішити проблему можна і без перевстановлення. Спробуйте для початку підтягнути або замінити петлі, після чого з їх допомогою регулювання положення полотна. Якщо і в цьому випадку ситуація не зміниться, доведеться зняти дверне полотно, розібрати дверний короб і повністю замінити його.

Низька якість двері

Іноді, щоб зрозуміти, що робити, якщо провисли двері, потрібно звернути увагу на період, коли це сталося. Якщо ви бачите негативні зміни практично відразу після установки нових дверей, причина може критися в занадто важкому дверному полотні. В даному випадку достатньо встановити додаткові петлі - вони допоможуть правильно розподілити навантаження.

Сезонні особливості

Причина провисання дерев'яних дверей може критися і в сезонних особливості. Нещільне прилягання полотна до дверного короба або незначне зачіпання підлоги при відкритті і закритті дверей може виникнути в результаті підвищеної вологості. Проблема усувається шляхом просушування дверної коробки і полотна, створення оптимальних умов температурного режиму і рівня вологості.

Вищеописані варіанти актуальні для дерев'яних дверей. Якщо ж вам необхідно усунути проблему з просеіданням дверей з металу та інших подібних матеріалів, досить буде підтягнути петлі. Так ви зможете без зайвих клопотів відрегулювати їх висоту і щільність закриття.

Просіли двері - це не причина для їх термінової заміни. Спробуйте вирішити проблему самостійно шляхом наведених у статті методів. Якщо ситуацію не вдасться виправити власними силами, зверніться до фахівця. Рекомендуємо вдаватися до радикальних заходів тільки після консультації і допомоги професіонала. Або ви завжди можете замовити високоякісні міжкімнатні двері у Папа Карло - з нашими моделями вам не доведеться замислюватися про подібні проблеми.

Дякуємо!

Менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Виберіть місто