Ваше місто Велика Олександрівка?

змінити

Рекомендації по догляду за міжкімнатними дверима

Photo

Особливості дбайливого догляду за міжкімнатними дверима.

17.09.2018

Виступаючи в якості незамінного інтер'єрного атрибута, двері обов'язково потребують спеціального і грамотного догляду. Крім підтримки чистоти, правильний догляд за міжкімнатними дверима дозволить продовжити їх експлуатаційний термін. Залежно від виду і типу покриття дверей, будуть відрізнятися правила і рекомендації по догляду за ними. Давайте розглянемо основні з них.

Правильний догляд за міжкімнатними дверима

Перш, ніж приступити до розгляду правил догляду за дверима певного типу, варто звернути увагу на загальні правила. Догляд за міжкімнатними дверима передбачає використання спеціалізованих засобів для чищення та речовин.

Для кожного виду полотна воно буде різним, так як далеко не всі розпилюють чистячі засоби забезпечують дієвий догляд за дверима. При неправильному виборі ви можете завдати шкоди і серйозні пошкодження дверному полотну.

Правильний догляд за міжкімнатними дверима повинен включати в себе протирання від пилу вологою ганчіркою, нанесення змазуючої рідини на петлі (при їх наявності), натирання поліролью, а також дотримання температурного режиму і допустимого за нормами ступеня вологості в житловому приміщенні, в якому встановлено міжкімнатні двері. Наприклад, двері з масиву буде недоцільно встановлювати у ванній кімнаті через їх здатності добре вбирати вологу і, як наслідок, деформуватися і провисати через це.

Догляд за міжкімнатними дверима ПВХ

ПВХ - це штучний матеріал низької якості, який прийнято використовувати при виробництві дверей дешевого сегмента. Двері з ПВХ мають свій ряд переваг завдяки використовуваному при виробництві синтетичному матеріалу. Одне з них - доступна ціна. Однак матеріал є неекологічним і здатний виділяти негативні для людського організму формальдегіди.

Власне, саме це і визначає той фактор, що догляд за міжкімнатними дверима ПВХ повинен бути організований певним чином. Існує цілий ряд не рекомендованих засобів, не призначених для догляду за дверима з ПВХ:

  • ацетонові;
  • спиртовмісні;
  • розчинники;
  • засоби, що мають порошкоподібну форму.

Поради по догляду за міжкімнатними дверима з ПВХ передбачають використання м'яких спеціальних рушників і серветок, рушників і ганчірок. Наявність на губках металевих або пластикових елементів може привести до непоправних пошкоджень полотна.

Догляд за шпонованим дверима

Щоб запобігти можливій шкоді лакофарбового покриття шпонованих дверей, уникайте використання хімічних засобів для чищення, створених для інших видів поверхонь. При використанні звичайних засобів для чищення, на шпонованому полотні можуть утворюватися темні плями і пошкодження різних типів.

Догляд за шпонованими дверима повинен включати в себе використання м'яких серветок по догляду за поверхнями і губок з нанесенням спеціальних засобів. Краще, якщо це будуть речовини для догляду за дверима з дерева.

Правильний догляд за міжкімнатними дверима з натурального шпону виключає їх установку в приміщеннях з різкими температурними перепадами і високою вологістю. Також важливо дотримуватися стандартів і норм по експлуатації і зберіганню, які видає фабрика при укладенні договору на двері свого виробництва. При появі незначних пошкоджень, їх можна виправити власними силами - покрити воском, поліролью або використовувати спеціальний барвний олівець, підібраний в тон шпону.

Щоб уникнути здуття і деформування дверей з шпону, обігрівачі та зволожувачі повітря потрібно розміщувати на максимально віддаленій відстані від них.

Догляд за ламінованим дверима

Ламіновані двері покриваються зверху спеціальною плівкою, яка і диктує правила догляду за даним видом дверних полотен. Їм досить легко слідувати і дотримуватися, але виконувати їх необхідно регулярно і систематично.

Догляд за ламінованими дверима повинен виключити використання засобів, що містять розчинники, кислоти і луги. Краще, якщо ви і зовсім відмовитеся від використання будь-яких хімічних речовин - вони здатні швидко руйнувати верхній плівковий шар полотна.

Не використовуйте спиртові розчини самостійного приготування. Цілком достатньо буде застосування м'якої ганчірки або губки, спеціально призначеної для прибирання. Спеціальні розчини на спирту можуть використовуватися для скла вбудованого в конструкцію дверей. Простежте, щоб розчин не стікав по полотну - догляд за ламінованими дверима передбачає виключно легку, вологу чистку. Після цього обов'язково протріть поверхню м'якою сухою ганчіркою, приділивши належну увагу наличникам і коробу.

Усунути подряпини на ламінатині можна лише шляхом заміни деталі конструкції з пошкодженою ділянкою. У разі, якщо цю деталь технічно замінити і перевстановити на полотно неможливо, вам знадобиться придбати нове полотно і далі дотримуватися професійного догляду за ламінованими дверима. Для цього доведеться звернутися до фахівців на фабрику з виготовлення дверей.

Догляд за дверима з масиву

Двері з масиву важкі від власної ваги, що часто призводить до їх "просідання" з плином певного часу. Вони легко піддаються деформації, особливо при контакті з водою або при установці в приміщеннях з підвищеною вологістю.

Власне, догляд за дверима з дерева диктується цими особливостями. Перший час після їх установки може бути досить протирання полотна м'якими серветками, нанесення поліролі для додання йому блиску. Через певний час експлуатації (3-5 років) полотну, можливо, потрібна буде професійна реставрація.

Рекомендуємо звернути увагу на моделі з зрощеного масиву сосни, які виробляє наша компанія Папа Карло. Вони спрощують догляд за дверима з дерева, так як особливий спосіб виробництва дозволяє їм залишатися дерев'яними, виключаючи при цьому мінуси масиву.

Фарбовані двері і догляд за ними

Даний вид дверей знаходиться в ціновому сегменті відразу після дерев'яних дверей, але при цьому відрізняється більш простими вимогами по догляду. Так само як і інші покриття дверей, пофарбовані двері легко піддаються вологому прибиранню з використанням води і м'яких серветок для меблів.

Разом з тим, фарбовані двері нестійкі до відколів і ударам, на них не просто усувати серйозні зовнішні пошкодження і подряпини, приховати які можна тільки з професійною допомогою.

Догляд за фарбованими дверима допускає використання спеціалізованих засобів для чищення. Також їх можна встановлювати в багатолюдних місцях. Завдяки різноманітності зовнішнього виконання, їх легко комбінувати з різноманітними інтер'єрними стилями.

Так або інакше, правильний догляд за міжкімнатними дверима повинен починатися з правильного визначення матеріалу полотна і підбору засобів для чищення та технік. Це гарантує вам більш вдалий вибір і дозволить продовжити термін експлуатації дверей на кілька років.

Дякуємо!

Менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Виберіть місто