Ваше місто Велика Олександрівка?

змінити

Що таке ламіновані двері і ПВХ: які краще?

Photo

Що являють собою ламіновані двері і як зробити правильний вибір.

14.02.2018

Проведення ремонтних робіт завжди тягне за собою вибір міжкімнатних дверей, які стануть невід'ємною частиною майбутнього інтер'єру. На початковому етапі абсолютно у всіх виникає питання: "Що таке ламіновані двері?". У цій статті ми розповімо вам основні технічні особливості деяких видів покриття, розглянемо основні переваги та недоліки кожного варіанта і спробуємо визначити, який з них найбільш оптимальний для вас.

З чого складаються ламіновані двері?

Це полотно, вкрите тонкою плівкою (вона ж ламінат). За своїм зовнішнім виглядом вони вирізняються з-поміж інших видів і їх легко можна відрізнити від шпонованих. Дуже часто покупці не знають, чим двері ПВХ відрізняються від ламінованих, так як полівінілхлорид також є плівкою, але через різність характеристик, вони мають різноманітні властивості і мають трохи різну кінцеву вартість готового виробу.

Так чим двері ПВХ відрізняються від ламінованих? Їх вибір залежить від двох основних показників:

  • Передбачуване приміщення, в якому будуть встановлюватися міжкімнатні дверні полотна. Ламінат є відмінним рішенням при установці дверей у ванній кімнаті або тих приміщеннях, де потенційно може бути підвищена вологість повітря або ж можливі різкі перепади температурних режимів. У своєму виробництві ми використовуємо екошпон RENOLIT, який ідеально підходить для будь-яких приміщень і добре виглядає в будь-якому інтер'єрі.
  • Бюджет покупки. Через використання різних матеріалів, вартість готового виробу може варіюватися, але якщо вибирати між покриттям ламінату та ПВХ, то тут вибір очевидний. Вибираючи полівінілхлорид ви дійсно можете трохи заощадити, але через свої токсичні скаладові і небезпеки для здоров'я людини, подібна економія може бути загрозливою появою проблем зі здоров'ям. Рекомендуємо придбати більш дорогі і натуральні двері, які не тільки прослужать вам довго але і збережуть ваше здоров'я.
  • Безпека. Вироби з покриттям з ПВХ не є безпечними для здоров'я людини. Тому, необхідно уважно вибирати двері і знати якість покриття і то, чи є воно токсичним.

Якщо ви все ще замислюєтеся над тим, чим відрізняються двері ПВХ від ламінованих і ви вагаєтеся з вибором, тоді можливо вам буде цікаво дізнатися про інші види покриттів, які доступні як у вітчизняній фабрики "Папа Карло", так і у інших виробників.

Які двері краще шпоновані або ламіновані?

Раніше ми розібрали двері ламіновані що це, але в великому асортименті вибору полотен також присутній варіант, який вважається одним з найбільш престижних - шпоновані двері. Їх зовнішній шар - це високоякісний шпон, який представляє з себе найтонші зрізи натурального дерева, якими покривають поверхню полотна. Вони є досить затребуваними і популярними, так як шпон - це натуральний матеріал, на якому добре видно справжній малюнок і фактуру дерева. За своїми пріоритетами і основними перевагами, полотна з шпону є більш привабливими для покупки, так як при виробництві використовується натуральний матеріал, який зберігає естетичний вигляд готового виробу. Якщо розглядати будь двері краще ламіновані або шпоновані за технічними характеристиками, то обидві моделі досить хороші, але у кожної присутні свої недоліки.

При виготовленні шпону він просочується спеціальними розчинами, що дозволяють шпону ставати стійким до різноманітних зовнішніх впливів (підвищена вологість, різкі перепади температур або сухість повітря), в той час як ламіновані здатні трохи деформуватися при підвищенні вологи (але ламінат високої якості є стійким до дії вологи).

Так які двері краще шпоновані або ламіновані? В даному випадку все досить індивідуально і залежить від пріоритетів покупця і бюджетом, яким ви володієте. За своїми конструктивними особливостями і характеристиками вони можуть відрізнятися.

Як вибрати ламіновані двері?

Якщо ви вперше займаєтеся ремонтом власної квартири або будь-якого приміщення і у вас не так багато досвіду визначенні якості дверей, тоді ми вам розповімо як вибрати ламіновані двері. Ось кілька корисних порад:

  • Конструкція двері. Існує два основних види конструкції: щитова, филенчата або збірна. На нашому виробництві ми використовуємо всі 3 варіанти, так як вони є міцними, мають велику різноманітність модельного ряду, різних профілів і інші переваги, які роблять якість кінцевого виробу значно вище.
  • Наповнювачі. Вони можуть бути присутніми в конструкції або ж вам можуть зустрічатися полотна без наповнювача. Найбільш поширені види наповнювача це: клеєний брус, МДФ, пустотілі та стільниковий наповнювач. Залежно від використання того чи іншого варіанту, властивості і технічні характеристики двері можуть значно відрізнятися і, відповідно, їх вартість. У нашій практиці ми не використовуємо і пустотілі, так як вони є не найкращим варіантом для виробництва якісних полотен, а стільниковий наповнювач допомагає зробити вироби більш міцними, дають кращу шумоізоляцію і дозволяють двері добре зберігати тепло в приміщенні. У наших дверях ми використовуємо всередині клеєний брус дерева покритий шаром МДФ, що дозволяє зробити дверні полотна більш міцними і зносостійкими.
  • Виробник ламінатіном. При виборі дверей звертайте увагу на те, хто є виробником покриття. Китайські виробники значно економлять на матеріалах, з-за чого виходить покриття нізкокого якості покриття, яке більшість виробників дверей використовують. Тому, перед покупкою уточнюйте даний момент, так як зовнішній вигляд покриття може бути оманливим.
  • Виробник міжкімнатних дверей. Уточнюйте давно чи виробник на ринку, наскільки велика у нього дилерська мережа, перегляньте відгуки в інтернеті або на інших ресурсах і якщо в них переважає негатив, тоді варто задуматися над тим, чи варто купувати їх продукцію і наскільки давно виробник знаходиться на ринку.
  • Гарантія якості на самі двері і / або покриття. При покупці обов'язково дізнавайтеся про наявність гарантії. Наша компанія "Папа Карло" дає гарантію на всю свою продукцію 5 років, так як ми впевнені в її якості.
  • Сертифікати якості. Запитуйте у продавця або дилера сертифікати якості, що підтверджують походження товару та використовуваних матеріалів, чи відповідають вони стандартам якості і наскільки екологічно чистий матеріал був використаний при виробництві продукції.

Сподіваємося, що наші поради вам знадобляться і ви зможете придбати саме ту модель, яка стане ідеальним доповненням вашої квартири або будинку!

Дякуємо!

Менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Виберіть місто