Ваше місто Велика Олександрівка?

змінити

Стінові панелі МДФ в інтер'єрі. Що потрібно знати?

Photo

Принципи роботи зі стіновими панелями. Поради щодо вибору.

03.05.2018

Оздоблення «під дерево» завжди викликало підвищений інтерес, однак висока вартість натуральної деревини і складність монтажу робить таке рішення недоступним для більшості покупців. Тому провідні дизайнери вважають за краще використовувати стінові панелі в інтер'єрі - якісний, зручний в монтажі та догляді матеріал.

Останнім часом дане рішення набирає все більшої популярності. Це цілком зрозуміло, адже стінні панелі володіють наступними перевагами:

  • Презентабельний і стильний вигляд оздоблення.
  • Безпека і екологічність використання.
  • Широкий вибір дизайнерських рішень і забарвлень.
  • Підвищення тепло- і звукоізоляційних властивостей приміщення.
  • Простота догляду, монтажу і ремонту стінового оздоблення.
  • Довгий термін експлуатації і доступна вартість.

Але, перш ніж використовувати стінові панелі МДФ в інтер'єрі - важливо розібратися з особливостями вибору матеріалу, правилами монтажу і обслуговування.

Як правильно вибрати стінові панелі МДФ?

Сьогодні на ринку представлений широкий вибір оздоблювальних рішень для стін будинку, офісу або інших приміщень. Але багато покупців вважають за краще вибрати стінові панелі з МДФ - матеріалу, властивості якого дуже близькі до натуральної деревини. Він являє собою плиту, яка виходить пресуванням дрібної деревної тирси. Далі готова маса скріплюється за допомогою парафіну або лінгін. Тому основа виходить рівною і однорідною, більш того - натуральна та екологічно чиста, безпечна для людини і навколишнього середовища.Потім поверхня піддається декоративній обробці - для цього використовується як натуральний шпон, так і шпон «файн лайн». Для будь-яких стилів в інтер'єрі можна провести монтаж МДФ панелей в будь-якому кольорі і фактурі - ясен, бук, дуб, горіх, сандалове дерево та інші. Наприклад, фабрика «Папа Карло» пропонує понад 40 видів обробки, включаючи використання ексклюзивних тонувань, які зроблять інтер'єр неповторним.

Вирішивши обшивати стіновими панелями, у виборі матеріалу важливо звертати увагу на такі показники.

  • площа оздоблення;
  • розмір панелей;
  • форма - прямокутна або квадратна;
  • варіанти покриття;
  • кольорове виконання;
  • вартість.

Далі розберемося з особливостями установки елементів оздоблення, а також з тим, чи можна фарбувати стінові панелі і на які поверхні їх клеїти не рекомендується.

Як кріпити і встановлювати стінові панелі МДФ?

Перед тим, як кріпити стінові панелі в своєму будинку, офісі або приміщеннях іншого призначення, слід вибрати найбільш підходящий спосіб монтажу. Він залежить від стану стін, розмірів і планування кімнати. В основному, використовується дві методики установки панелей:

  • на каркас у вигляді обрешітки;
  • за допомогою спеціальних клейових розчинів (рідкі цвяхи).

Перший варіант підходить, коли немає часу і бажання вирівнювати стіни. Для цього роблять спеціальну обрешітку у вигляді невеликих брусів з дерева. Після цього здійснюється установка панелей на кляймер. Як кріпити кухонні стінові панелі на клейові розчини? В цьому випадку, потрібно використовувати рівну і попередньо очищену поверхню. Клейовий засіб розподіляється рівномірно у вигляді сітки. Потім притискають до нього панелі за допомогою гумових валиків, маскуючи стики і місця з'єднання спеціальними силіконовими герметиками. Послідовність дій, як встановлювати стінові панелі МДФ, досить складна. Її виконує бригада монтажників, які мають спеціальний інструмент, професійну підготовку та досвід роботи. При правильному монтажі обробка стін панелями МДФ прослужить довго і бездоганно! Тому якщо немає достатнього досвіду в проведенні подібних робіт - буде розумніше відмовитися від самостійної установки елементів оздоблення і звернутися за допомогою до професіоналів. Фахівці виконають монтаж панелей на високому рівні якості, в короткий термін, підготувавши поверхню стіни і надавши обробці завершальний привабливий вигляд.

Чи можна стінові панелі клеїти на плитку?

Як написано вище, перед обробкою поверхню стіни повинно буде підготовити. Тому відповідь на питання, чи можна стінові панелі клеїти на плитку, очевидна - ні. Справа в тому, що кахельне і керамічне покриття не зможе забезпечити добре зчепленням з деревиною, а наявність нерівностей у вигляді швів дозволить повітрю проникнути всередину і швидко зруйнувати конструкцію. Тому перед установкою панелей кахель потрібно зняти. Перед проведенням монтажних робіт за допомогою клею поверхня стіни повинна бути:

  • якісно очищена від сторонніх матеріалів, цвяхів та інше;
  • вирівняна від нерівностей, перепадів і поглиблень;
  • оброблена спеціальним засобами від утворення грибків і плісняви;
  • знежирена і якісно висушена від зайвої вологості.

Багатьох покупців цікавить, чи можна клеїти стінові панелі на шпалери? Так, такий варіант монтажу допускається, так як невеликий шар паперу швидко вбере клейовий розчин і забезпечить хороше зчеплення деревного матеріалу зі стіною.

Чи можна фарбувати стінові панелі?

Оздоблення стін за допомогою панелей має служити довго і бездоганно. Однак при необережному поводженні виникає ризик пошкодження покриття, в результаті чого багатьох покупців цікавить - чи можна фарбувати панелі МДФ стінові? У цьому питанні професіонали солідарні і рекомендують утримуватися від самостійного фарбування виробів, що може призвести до таких неприємностей:

  • порушення текстури і початкової структури матеріалу;
  • зниження показників якості і довговічності;
  • на подібні роботи гарантія виробника не поширюється;
  • панелі будуть виглядати без смаку і не акуратно.

Процес забарвлення панелей відбувається виключно на певному етапі виробництва. Для цього використовується шпон з його характерною структурою деревної поверхні, яка фарбується в потрібний колір. Використання шпону «файн лайн» передбачає більшу різноманітність кольорів і відтінків для ексклюзивних дизайнерських рішень.

Якщо вас цікавить, чи можна фарбувати стінові панелі, то допускається лише реставрація пошкоджень, яку повинні виконувати фахівці. Самостійно фарбувати або покривати лаком з використанням пензликів і валиків не можна - обробка втратить свої корисні властивості і швидко пошкодиться. У разі, коли набрид відтінок або зовнішній вигляд, краще замовити нові панелі.

Для всіх, кого цікавить покупка, монтаж і обслуговування стінових панелей - фабрика «Папа Карло» пропонує вигідні умови для придбання оздоблювальних матеріалів, а досвідчені менеджери компанії з радістю проконсультують з усіх питань установки і догляду за виробами.

Дякуємо!

Менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Виберіть місто