Ваше місто Велика Олександрівка?

змінити

Як вибрати приховані двері?

Photo

Відкриваємо секрети вдалого підбору прихованих дверей.

26.07.2018

Приховані двері - це сучасний популярний тренд, який додає будь-якому інтер'єру непевершеного шарм і вишуканості. Такі дверні конструкції використовують для створення практично будь-яких інтер'єрних стилів. Вони дозволяють візуально розширювати вільний простір кімнати і можуть допомогти в реалізації навіть найбільш неординарних і сміливих дизайнерських ідей. Приховані двері - це простий і одночасно геніальний спосіб створити в атмосфері інтер'єру певну загадковість. При цьому вони зберігають практичність у використанні вільного простору.

Приховані двері в Україні

Приховані двері унікальні і неповторні. Вони мають незвичайну конструкцію, яка представляє собою полотно, вмонтоване в стіну. Це робить його практично непомітним в загальному інтерьерному рішенні. Завдяки такому виконанню ви можете створити відокремлений, прихований від сторонніх очей, куточок в квартирі. При правильному підборі прихованих дверей, можна домогтися не тільки гармонії в інтер'єрі, але і створити унікальний і ні на що не схожий дизайн.

Незважаючи на те, що двері-невидимки стали популярними і затребуваними відносно недовгий час назад, сама ідея конструкції існує вже досить давно. Причин подібного обережного відношення до прихованих дверей може бути досить багато. Однак дизайнери заявляють, що основних - всього лише 2:

  • Боязнь замовників нових і незвичайних рішень.
  • Неправильна установка конструкції і, відповідно, неякісна експлуатація дверей.

Як показує практика, останній варіант зустрічається набагато частіше першого. Хоча б тому, що не кожен майстер може правильно і надійно встановити таку непросту конструкцію.

По-перше, варто обов'язково запам'ятати, що монтаж прихованих дверей повинен проходити ще до завершення ремонтних робіт в будинку, так як приховані двері, а саме їх коробка, монтуються безпосередньо в стіну. Це дозволяє їм залишатися невидимими і непомітними.

Правильна установка прихованих дверей передбачає масу тонкощів і нюансів, тому довіряти її варто виключно досвідченим професіоналам і спеціалізованим майстрам.

Фото прихованих дверей

Незважаючи на зростаючу популярність дверей-невидимок, далеко не кожен чітко уявляє собі, як саме вони можуть виглядати, які існують особливості монтажу дверної коробки і наскільки висока їх функціональність.

Для того, щоб дійсно розуміти функціональність прихованих дверей, ми рекомендуємо стежити за сучасними тенденціями, знайомитися з ідеями провідних світових інтер'єрних дизайнерів, переглядаючи фото вже втілених ідей і тільки задуманих проектів.

Можливо, завдяки фото прихованих дверей в інтер'єрі, ви зможете втілити в реальність і свої ідеї, знайдете оптимальний дизайн або остаточно переконаєтеся в практичності та оригінальності використання таких дверей у вашому будинку.

З чого зроблені приховані двері (матеріали)

Двері-невидимки можуть бути виготовлені з найрізноманітніших матеріалів - починаючи від скла і акрилу і закінчуючи ПВХ і гіпсокартоном. Кожен з варіантів практичний по своєму, але при цьому має і свої недоліки:

  • приховані двері з ПВХ складно замаскувати і їх досить чітко видно в інтер'єрі;
  • алюмінієві складно обробляти і фарбувати;
  • скляні моделі дуже практичні і довговічні, але при цьому викликають суперечки в питаннях скритність, оскільки скло - матеріал прозорий і досить помітний.

Не варто забувати і про те, що матеріали для виготовлення прихованої двері будуть варіюватися в залежності від того, який з елементів буде виготовлятися.

Папа Карло пропонує на ваш вибір моделі прихованих дверей, покритих спеціальною праймованою плівкою і готові до подальшої обробки, В каталозі ви також знайдете моделі з грунтованними полотнами або зможете вибрати будь-яке полотно з колекцій Elegance (шпон) або Plato (поліпропілен).

Матеріали для короба

У прихованих дверей розрізняють два види короба - алюмінієвий (найбільш поширений і популярних вид) і дерев'яний (зустрічається досить рідко).

Матеріали для дверей

Як полотно, як ми вже відзначили, можуть виступати дерев'яні рами, покриті плитами ДСП і МДФ, двері з дерев'яних масивів. Вибираючи дерево, можете бути впевненими, що такі двері гарантують вам відмінну шумоізоляцію і довговічність користування. Більш дешевий і доступний варіант - двері з МДФ і ДСП. Останній матеріал менш стійкий до вологи та інших зовнішніх негативних факторів.

Покриття прихованої двері

Приховані двері отримали свою назву, виходячи зі своїх функціональних особливостей - бути прихованим від загальних очей в інтер'єрі кімнати. Щоб досягти подібного результату, двері-невидимки можуть покривати різноманітними способами:

  • Під колір стін. Для цього зазвичай купуються двері з грунтовочним шаром, на який дуже легко клеїти шпалери, він просто покривається фарбою, на нього можна нанести мозаїку, малюнок тощо. За рахунок того, що двері будуть покриті в тон зі стіною, створюється камерний простір, візуально збільшуються габарити кімнати.
  • З різною обробкою. Оптимальний варіант, якщо дизайн сусідніх кімнат кардинально відрізняється один від одного. У такому випадку встановіть односторонні двері, одна із сторін якої буде оброблена ґрунтовкою, а інша - покрита шпоном.
  • З дзеркалами або акрилом. Дзеркальні двері-невидимки вважаються вигідним варіантом для ванної кімнати або невеликих приміщень. А ось для інтер'єрів, виконаних в мінімалістичному стилі, ідеальним варіантом стануть двері-невидимки з акриловим покриттям.

Крім різновидів покриттів ви можете вибирати і типи відкривання дверей в залежності від особливостей вашої кімнати і особистих переваг.

Типи відкривання прихованих дверей

В залежності від виду відкривання прихованих дверей, розрізняють такі види:

  • Розпашні. Фактично, це класичні розпашні двері, що мінімально виділяються зі стіни.
  • Рото-двері. Дорогий варіант прихованих дверей, який працює за принципом метрополітенівських, що обертаються довкола своєї осі, турнікетів.
  • Маятникові. Знаходяться в середній ціновій політиці. Головна особливість - наявність прихованого поворотного механізму, що дозволяє полотну відкриватися в будь-яку сторону.
  • Розсувні. Двері мають спеціальний пенал-короб для розсувних дверей і прихованих петель. Завдяки цьому дверне полотно може йти в бік, що значно економить вільний простір.

В будь-якому випадку, перед покупкою прихованих дверей, проконсультуйтеся з дизайнером або менеджером магазину. Вони допоможуть вам підібрати підходящий варіант, який зробить вашу кімнату особливою і неповторною.

Дякуємо!

Менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Виберіть місто