Ваше місто Велика Олександрівка?

змінити

Як відрегулювати міжкімнатні двері?

Photo

Високоякісні двері від Папа Карло можуть стати гарантом багаторічної бездоганної служби вам і вашій родині.

09.03.2019

Особлива надійність і злагодженість виробництва вбережуть вас від необхідності проводити регулювання міжкімнатних дверей, ціна якоих може обійтися вам в досить велику суму. Однак при неправильному догляді або установці дверей в умовах експлуатації, несумісних з особливостями матеріалу, з якого вони зроблені, навіть найдосконаліші двері можуть прийти в непридатність. В такому випадку вам може знадобитися регулювання міжкімнатних дверей або їх повна заміна.

Не поспішайте відразу вдаватися до другого варіанту, так як в більшості випадків виправити ситуацію можна своїми руками або за допомогою послуги з регулювання міжкімнатних дверей. Це обійдеться вам набагато дешевше, ніж придбання нового полотна. Якщо ж уникнути покупки нового виробу не вдасться, рекомендуємо звернутися до Папа Карло. Наша фабрика виробляє одні з кращих дверей в Україні, а фахівці офіційних салонів з продажу нашої продукції із задоволенням допоможуть підібрати підходящий вам варіант з більш, ніж 1000 варіантів моделей різних цінових сегментів і конструкцій.

Коли необхідно задуматися про регулювання міжкімнатних дверей

На жаль, від високої якості дверей залежить приблизно 70-75% довгостроковості їх експлуатації. Решта в рівних пропорціях розподіляється між наступними показниками:

  • якість установки і кваліфікованість монтажних робіт;
  • правильне регулювання прихованих петель міжкімнатних дверей;
  • виконання умов експлуатації в залежності від матеріалу дверного полотна;
  • акуратність використання;
  • забезпечення належного догляду;
  • тривалість використання.

При виникненні проблеми з відкриванням і закриванням, в більшості випадків здійснюється регулювання міжкімнатних дверей своїми руками. Це досить нескладний процес, для якого не обов'язково володіти професійними навичками і вміннями. Провести цю процедуру слід і в разі з просідання дверного полотна, при його самовільному відкриванні та закриванні, зачіпанні підлогового покриття.

Які інструменти знадобляться

Щоб здійснити регулювання міжкімнатних дверей своїми руками, вам знадобиться обзавестися таким елементарним набором інструментів:

  • викруткою;
  • стамескою;
  • молотком;
  • простим рівнем або лазерним.

Так як існує кілька причин, у зв'язку з якими може виникнути необхідність у регулюванні дверей міжкімнатних, будуть відрізнятися і шляхи їх усунення. Розглянемо кожен випадок більш детально.

Причина №1. Погане відкривання і закривання дверей

Існує відразу кілька причин, чому двері перестали закриватися і відкриватися належним чином:

  • Неправильно встановлений дверний короб. Перевірити це можна за допомогою звичайного або лазерного рівня. У разі, якщо проблема полягає в цьому, вам доведеться зняти і заново встановити дверний короб. Щоб уникнути подібних неприємностей, краще відразу особисто контролювати процес установки дверей.
  • Поглиблені звичайні або приховані петлі для міжкімнатних дверей. Регулювання в даному випадку передбачає зняття двері з петель з подальшим їх відкручуванням. Після необхідно підкласти під петлі щільні аркуші паперу або картон. Сигналом для необхідності регулювання дверних петель міжкімнатних дверей стане складність в їх відкриванні. Зверніть увагу, що при закритті ніяких проблем не повинно виникати.
  • Проблема в прихованих петлях. В даному випадку вам може знадобитися регулювання петель міжкімнатних дверей шостигранником по висоті, горизонталі або притиску. Діапазон регулювання буде залежати від виробника. Зазвичай він лежить в діапазоні від 1 до 5 мм.
  • Петлі недостатньо поглиблені. Про це буде свідчити мимовільне відкривання дверей і складність при її закриванні. Регулювання петель на міжкімнатних дверях буде складатися в необхідності більш щільного закручування саморізів.

Причина № 2. Двері стали тертися об підлогове покриття

По-перше, слід перевірити, наскільки рівним є ваше підлогове покриття. Особливо, якщо у вас в квартирі покладено паркет. Зробити це можна за допомогою рівня. Якщо з підлогою все в порядку, то вам однозначно знадобиться регулювання міжкімнатних дверей своїми рукам або за допомогою фахівця.

По-друге, щоб точно встановити причину, вам необхідно буде перевірити рівнем дверне полотно і коробку. При несправності одного з елементів, необхідно буде провести його вирівнювання.

Як бачите, для усунення проблеми з мимовільним або складним відкриванням/закриванням дверей, так чи інакше необхідно буде провести регулювання міжкімнатних дверей, ціна на яку при зверненні до професіоналів обійдеться вам менше, ніж при придбанні нового виробу.

Дякуємо!

Менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Виберіть місто