Ваше місто Велика Олександрівка?

змінити

Як замінити міжкімнатні двері?

Photo

14.02.2018

Починаючи ремонт у власній квартирі, не завжди виникає бажання наймати робочих або витрачати гроші на те, що за фактом можна зробити самостійно. Замінити дверне полотно не так складно, як про це пишуть в більшості статтях, але необхідно добре постаратися, щоб зробити роботу максимально якісно. Сьогодні ми розповімо вам як самому замінити міжкімнатні двері, на які аспекти варто звертати особливу увагу і де може знадобитися спеціальне обладнання, так як власноруч не все вийде зробити.

Перш за все, вам необхідно зробити виміри отвору. Чим точніше вони будуть, тим більша ймовірність того, що ви полегшите собі процес установки і зможете придбати двері, що відповідають вашим смакам і вимірами. Мабуть, це один з найбільш відповідальних етапів, так як при здійсненні помилки або прояві неуважності існує ймовірність того, що ви "криво" повісите двері і вона буде дряпати підлогу або ж вона просто не влізе в отвір, так як була неточність у вимірах або ж навпаки - виявиться занадто вузькою. Тому, якщо ви рішуче зібралися пізнавати мистецтво того, як замінити дерев'яні двері, будьте максимально уважні, акуратні і запасіться необхідним інструментарієм, про який ми поговоримо далі.

Як самому замінити двері?

Оскільки замінити міжкімнатні двері можна виключно слідуючи певній послідовності дій, перше з чого необхідно почати - підготовка робочої зони. Якщо у вас в отворі було встановлено дверне полотно, його необхідно зняти. Перше - ви знімаєте двері з петель, після чого знімаються залишки двері. На даному етапі може бути два варіанти розвитку подій: вони прикріплені за допомогою спеціального клею (або ж методом шип-паз) або прибиті цвяхами. У першому варіанті вам досить трохи підчепити елементи і потягнути таким чином, щоб вони відкріпилися. У другому ж все набагато складніше, тому що цвяхи вбиті і потрібно їх відривати. Для цього візьміть плоскогубці і відірвіть цвяхи від основи. Далі зніміть дверну коробку і всю дверну фурнітуру.

Якщо при виконанні вищевказаних дій вийшло так, що на стінах прорізу залишилися помітні і серйозні пошкодження, тоді може знадобитися вирівнювання самого отвору.

Перш ніж ви перейдете до того, як самому встановити двері, необхідно прикріпити новий короб. Тут є також є два варіанти:

  • У вас є заздалегідь підготовлені балки, які необхідно розпиляти таким чином, щоб вони відповідали габаритам отвору. Розріз буває під кутом 45 або 90 градусів, в залежності від того, який тип кріплення буде використовуватися при установці. Далі скріпіть коробку за допомогою саморізів, підійміть і закріпіть в отворі. Якщо після закріплення між стіною і коробом залишилися щілини, закрийте їх монтажною піною і залиште на кілька годин до повного висихання та продовження роботи.
  • Деякі виробники під ваш індивідуальне замовлення можуть виготовити коробку, яку вам необхідно буде просто зібрати у себе вдома.

Далі переходимо до того, як замінити двері. Тут вам може знадобиться допомога, тому буде ідеально, якщо ви попросите про допомогу в здійсненні навішування полотна, так як воно не легке. Для початку визначте, де будуть розташовуватися петлі як на самому дверному полотні, так і на коробі. Обведіть ці області і за допомогою саморізів закріпіть петлі. Далі, за допомогою товариша, підніміть полотно і акуратно надягайте його на верхні пластини після чого уважно перевірте, чи не відбувається тертя між дверима і коробом / підлогою. Якщо є тертя або нерівність, тоді полотно висить криво і потрібно поміняти розташування елементів двері і повторити вищевказану процедуру ще раз.

Після успішної установки виникає питання: як замінити замок в дерев'яних дверях? Тут все просто: в місці розташування замку просвердлите отвір за допомогою шуруповерта, в торці зробіть прямокутний отвір, в яке необхідно вставити замковий механізм, після чого закріпити всю конструкцію за допомогою саморізів. Якщо вас цікавить як замінити розбите скло в двері при його пошкодженні, то потрібно орієнтуватися на те, яким чином воно прикріплене. У більшості випадків використовуються прості штапики, які утримують декоративне скло. Прибравши їх ви можете вставити нове і потім заново закріпити.

Сподіваємося, що наша стаття стала вам корисною і допомогла в установці дверних полотен! Вдалого вам ремонту та успішних установок.

Дякуємо!

Менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Виберіть місто