Ваше місто Велика Олександрівка?

змінити

Які двері краще: розсувні або розпашні?

Photo

Як зробити правильний вибір при виборі міжкімнатних дверей?

14.02.2018

Вирішивши купити міжкімнатні двері, потрібно визначитися з типом відкривання. Саме від цього буде залежати щоденний комфорт і зовнішній вигляд інтер'єру. Попитом користуються розпашні і розсувні двері, які виробляє українська фабрика «Папа Карло». Підприємство працює з 1996 року, має великий досвід і використовує у виробництві новітні технології. Застосовуються натуральні і екологічно чисті матеріали, а гарантія на дверне полотно становить 5 років.

Якщо ви не знаєте, які двері краще розсувні або розпашні, то варто відзначити, що кожен вид має як свої переваги, так і недоліки. Розберемося з цим докладніше.

Розпашні двері - традиційне безпрограшне рішення!

Більшість покупців «по-старому» замовляють розпашні двері, і не шкодують про свій вибір. Конструкція являє собою рухливу консоль, яка може відкриватися як назовні, так і всередину приміщення. Є можливість встановити петлі дверей і розташувати ручки з лівого або з правого боку. Дверна коробка і рухливе полотно з'єднуються між собою за допомогою шарнірів - петель або навісів. При цьому, полотно може бути:

  • Одностулкове - класична конструкція, яка підходить для більшості дверних прорізів. Використовується повсюдно і не підводить за своєю якістю.
  • Двостулковиою - складається з двох частин і може в ширину перевищувати два метри. Оснащується спеціальною системою фіксації стулок у закритому положенні.

Як матеріали виготовлення фабрика «Папа Карло» використовує обробку шпоном або ламінатом - такі розсувні двері мають доступну ціну і прослужать рекордно тривалий час. Як декор застосовуються вставки зі скла, а забарвлення полотна можна підібрати індивідуально по каталогу RAL.

Перевагою розпашної двері є надійність, висока звукоізоляція за рахунок ущільнювача, простота установки, легкість експлуатації і стильний вигляд в будь-якому інтер'єрі. Єдиним недоліком вважається займаний простір у відкритому положенні полотна, і в цьому випадку розсувні двері виграють. Про те, які бувають розсувні двері - розповімо далі.

Розсувні двері - стильна новинка у вашому інтер'єрі!

Якщо в приміщенні мало місця і хочеться чогось оригінального в інтер'єрі, то рекомендується встановити розсувне міжкімнатне полотно, яке ще часто називають навісними дверима. Це новий трендовий спосіб розмежування простору. Перед покупкою і доставкою, потрібно визначиться, який погонаж потрібно для розсувних дверей і в якій кількості. Від цього залежить конструкція, яка включає в себе:

  • верхні напряючі;
  • ролики для пересування дверних полотен;
  • спеціальні декоративні фальш-панелі;
  • саме дверне полотно, яке буває шпонованим або ламінованим;
  • ручки і фіксатори, оснащені замками або засувками.

В процесі покупки потрібно визначити, які механізми для розсувних дверей вибрати? Вони бувають двох видів:

  • Переміщувані уздовж стіни. Дане рішення відрізняється простотою установки, так як полотна підвішуються на верхню направляючу, яка встановлюється в стіні.
  • Переміщувані в нішу. В цьому випадку, необхіднt знесення частини стіни і установка спеціальної внутрішньої касети для маскування полотна у відкритому його стані.

Перевагами розсувних дверей є економія простору, зручність відкриття і закриття, відсутність необхідності облаштування порога і оригінальний зовнішній вигляд. Серед недоліків варто відзначити невисокі властивості тепло- і звукоізоляції.

Які двері краще розпашні або розсувні?

Залежить від особливостей і планування приміщення, а також від особистих переваг покупця. Практично будь-яка модель може бути виконана як розсувна.

Фабрика «Папа Карло» пропонує великий асортимент конструкцій, серед яких ви швидко підберете ідеальне рішення.

Дякуємо!

Менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Виберіть місто