Ваше місто Велика Олександрівка?

змінити

Які міжкімнатні двері краще ставити в квартиру або будинок

Photo

Правильний підбор дверей, в залежності від сфери використання

06.11.2018

Виходячи з нашої особистої практики і багаторічного досвіду виробництва високоякісних дверей, більшість покупців практично не задаються питанням, які міжкімнатні двері краще ставити в квартиру. В основному єдиним критерієм вибору виступає зовнішнє виконання моделі. Що стосується її технічних характеристик, особливостей полотна, використовуваних матеріалів тощо, тож у покупців спостерігається велика прірва незнання.

Без сумніву, зовнішнє виконання двері дуже важливо при складанні дизайну інтер'єру. Разом з тим, навіть ідеальні на ваш погляд двері можуть виявитися неякісними і вже через пару років експлуатації перестане радувати вас своїм досконалим виглядом. Ми вирішили поділитися з вами секретами того, як обрати міжкімнатні двері в будинок, враховуючи всі тонкощі підбору.

Як обрати міжкімнатні двері в будинок

Алгоритм вибору міжкімнатних дверей дуже простий і лаконічний. Досить звернути увагу на наступні їх особливості:

  • Конструктивні характеристики. Тут важливо враховувати розміри приміщення і стиль оформлення кімнати. Наприклад, класичні розпаші моделі більш поширені на сучасному ринку. Вони відрізняються широким модельним рядом і можливістю знайти гідну модель за відносно невисоку ціну.
  • Технологія виробництва. Це можуть бути двері з масиву, з ламінованим покриттям або зі шпону. На те, як обрати міжкімнатні двері, в даному випадку буде впливати показник їх вартості, особливості догляду та умови експлуатації. Про все це більш детально краще уточнювати у менеджерів магазину.
  • Матеріал. Найбільш популярними матеріалами основи дверей - каркаса, були і залишаються дерево і МДФ. Дещо рідше зустрічаються двері з цільного загартованого скла. Покриттів і їх варіацій існує безліч. Найпрестижнішим і екологічним є шпон і поліпропілен. Бюджетними варіантами можуть служити покриття з целюлози. А ось від дверей з ПВХ краще відмовитися в домашньому користуванні. Ці недорогі і часто низькоякісні вироби кращі залишити для офісу чи магазину.

Пам'ятайте і про фурнітуру, якість якої сильно впливає на міжкімнатні двері в приватному будинку. Як обрати її? Правильно оцінити якість при покупці дверей і відразу відмовитися від неякісних виробів вам доведеться або самостійно, або довірившись консультантам магазину.

Як вибрати колір міжкімнатних дверей

Зрозуміти, як вибрати колір міжкімнатних дверей в квартиру, досить легко - достатньо врахувати колірну гамму приміщення. У неї можуть входити найрізноманітніші компоненти. Тут все буде залежати від того, які акценти ви хочете розставити в приміщенні.

Тут можете орієнтуватися на те, які міжкімнатні двері зараз в моді і які колірні варіанти їх виконання частіше зустрічаються у виробників і фабрик. При виборі кольору двері ми рекомендуємо орієнтуватися на її сполучуваність з такими інтер'єрними елементами:

  • лиштви й плінтуси;
  • колір стіни;
  • підлогове покриття;
  • кімнатна меблі;
  • віконна рама і інші міжкімнатні двері (при наявності).

Чи можете зробити простіше і вибрати універсальний білий колір або інший відтінок пастельної палітри. Таке виконання вважається безпрограшним.

Як вибрати двері міжкімнатні в ванну і туалет

Як вибрати міжкімнатні двері у ванну - завдання не з простих, так як ці приміщення пред'являють особливі вимоги до дверної конструкції. Підвищений рівень вологість у ванній і туалеті можуть чинити негативний вплив на двері. Тому при виборі важливо враховувати стійкість матеріалу полотна двері до постійного контакту з вологою.

Тим, хто не знає, як вибрати двері міжкімнатні в ванну і туалет, ми підготували список матеріалів, які можна без побоювання встановлювати у ванній або туалеті:

  • Двері в основі яких МДФ або клеєний брус з масиву дерева;
  • шпоновані або з поліпропілену;
  • пластикові;
  • скляні;
  • пофарбовані моделі.

Будьте уважні, купуючи скляні міжкімнатні двері у ванну і туалет і двері з елементами скла. Як вибрати їх існує цілий ряд правил. Наприклад, скло не повинно бути прозорим з об'єктивних причин. Якщо ви категорично налаштовані на покупку дверей зі скла або моделі зі скляними вставками, вони повинні бути або з матового скла або воно має бути кольоровим.

При виборі також звертайте увагу, який зазор між дверима і коробкою в міжкімнатних дверях. У кожної фабрики технічні стандарти будуть індивідуальні. Розраховувати зазор необхідно виходячи з параметрів вашого дверного отвору і характеристик дверної конструкції. Але ні в якому разі не залишайте це питання поза увагою і краще його довірити професіоналам.

Де замовити міжкімнатні двері

Варіантів, де замовити міжкімнатні двері, існує досить багато. Тут питання також полягає в тому, наскільки ви довіряєте обраної компанії/магазину/фабриці і чи впевнені ви в якості придбаної продукції.

Обирати місце покупки і виробника треба з особливою ретельністю. Оптимальними варіантами вибору є фабрики, що виробляють двері і зарекомендували себе на ринку, а місце придбання - салони їх офіційних представників. Таким чином ви отримуєте можливість купувати міжкімнатні двері з гарантією від виробника, що знижує ймовірність придбання низькоякісних моделей. При такій покупці ви можете вибрати вже готову продукцію або оформити замовлення за індивідуальними параметрами.

І не забудьте перед оформленням замовлення провести моніторинг, скільки коштують міжкімнатні двері в Україні, щоб мати уявлення про середню вартість дверей на ринку і не стати жертвою обману.

Дякуємо!

Менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Виберіть місто